Δευτέρα 25.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καταγγελία του Συλλόγου εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ν. Τρικάλων

19.07.2016 /

Ο Σύλλογος εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ν.Τρικάλων καταγγέλλει τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ για τη μετακίνηση νοσηλευτών της Μ.Υ ΠΕΔΥ Τρικάλων στο Γ.Ν.Λάρισας.
Η παραπάνω ενέργεια είναι παράνομη, γιατί δεν τηρήθηκαν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες.
Επί της ουσίας: σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Kosmos larissa.gr στις 16/5/2016 το οποίο ουδέποτε διαψεύστηκε από την 5η ΥΠΕ, στις δομές της Π.Φ.Υ του Ν. Λάρισας (κέντρα υγείας, Μ.Υ ΠΕΔΥ) υπηρετούν υπεράριθμες νοσηλεύτριες.
Γιατί λοιπόν ο Κος Αντωνίου δεν καλύπτει τις ανάγκες του Γ.Ν.Λάρισας από τις παραπάνω δομές; Υπάρχει κάποιος λόγος που μετακινεί προσωπικό από άλλο νομό και σε απόσταση 60 χιλιομέτρων; Υπάρχει κάποιος λόγος που υποχρεώνει τους νοσηλευτές της Μ.Υ ΠΕΔΥ Τρικάλων να ξοδεύουν περίπου 300 ευρω μηνιαίως, ποσό δυσβάσταχτο στις ολοένα και μειούμενες αποδοχές τους; Η υπόσχεσή του ότι θα καταβληθούν τα οδοιπορικά και η ημερήσια αποζημίωση, δεν μας πείθει!!
Η προηγούμενη μετακίνηση υπαλλήλων τον περασμένο φθινόπωρο, προς την ΥΠΕ Λάρισας από τις Μ.Υ ΠΕΔΥ Καρδίτσας, Βόλου και Τρικάλων, ουδέποτε αποζημιώθηκαν, παρά τις ανεπάλληλες οχλήσεις μας!
Καλούμε όλους όσους έχουν θεσμικό αξίωμα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνδράμουν στην ανάκληση της κατάφορα άδικης και παράνομης αυτής απόφασης του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων
Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ν.Τρικάλων