Σάββατο 28.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΔΑΣ: Απλήρωτοι για μήνες οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣΤ και στο ΤΡΙΚΚΗ

23.06.2021

Αίτημα των Εκλεγμένων με την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων (ΕΚΤ)  για Σύγκλιση ΔΣ  του ΕΚΤ για το θέμα των απλήρωτων δεδουλευμένων στην ΕΑΣΤρικάλων

Προς τον  Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Οικονόμου Ιωάννη &

το  Γραμματέα του Δ.Σ Διαμαντόπουλο Παναγιώτη

Οι εργαζόμενοι στην “Ένωση – Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων”(ΕΑΣ-Τρικάλων)   τα τελευταία χρόνια έχουν δεχθεί τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους που αγγίζουν το 30 %. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας οι εργαζόμενοι είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται μέσω του παγώματος των τριετιών, του κοψίματος επιδομάτων, της μετατροπής των Συλλογικών Συμβάσεων σε ατομικές, της μη πληρωμής υπερωριών για τη νυχτερινή εργασία.

Μετά από πρόταση της διοίκησης της ΕΑΣ-Τρικάλων , μαζί με τη διοίκηση  του επιχειρησιακού σωματείου , καλέστηκαν  οι εργαζόμενοι  να δεχθούν τις μειώσεις με την αιτιολογία να είναι βιώσιμη η επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο επωμίστηκαν τις μειώσεις , αλλά από τότε υπόκεινται και στην ταλαιπωρία της μη έγκαιρης καταβολής των μισθών. Αναγκάζονται να ζουν στην απληρωσιά , αφού από τότε ποτέ δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους και είναι πλέον καθεστώς να τους οφείλονται συνεχώς ολόκληροι μισθοί , οι πληρωμές να είναι πάντα  2-4 μήνες πίσω. Χαρακτηριστικό είναι ότι  τώρα  στα εργοστάσια της Οξοποιίας ,στην agroviz, στο εκκοκκιστήριο, και στα γραφεία της ΕΑΣΤρικάλων   είναι πάνω από 4 μήνες απλήρωτοι,  ενώ στο  εργοστάσιο γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ κοντά στους 2 μήνες.

Ζητάμε να συγκληθεί  εκτάκτως το Διοικητικό  Συμβούλιο  του Εργατικού .Κέντρου Τρικάλων  μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα (από 21/6 έως 25/6) για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πως και με τι μέτρα  θα συμβάλει το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων στην προώθηση επίλυσης του ζητήματος  της απληρωσιάς , που έχει οδηγήσει τους εργαζομένους της ΕΑΣΤρικάλων  στην ανέχεια και την απόγνωση , αφού δε μπορούν πλέον να ζήσουν αυτοί  και οι οικογένειές τους.

Τα μελη του Δ.Σ του Ε.Κ.Τ

ΑΡΜΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Γραμματέας Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών

ΛΙΑΤΙΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Πρόεδρος Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών

ΠΑΠΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Πρόεδρος Ιδιωτικών Υπαλλήλων

ΤΣΙΓΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΔΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων