Τετάρτη 07.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο “σφυρί” ξενοδοχείο 19 δωματίων στο Καστράκι

03.05.2023

Μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να ετοιμάζεται να καταγράψει φέτος νέο ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων, καθώς η Ελλάδα ανεβαίνει διαρκώς θέσεις στη λίστα των δημοφιλών τουριστικών προορισμών, ωστόσο πλούσια παραμένει και η λίστα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που είτε δεν άντεξαν τις σωρευτικές συνέπειες των διαδοχικών κρίσεων, είτε για άλλους λόγους βυθίστηκαν στα οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι μονάδες τους να οδηγούνται σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι απ’ όλα έχει ο μπαξές, με την έννοια ότι στα περισσότερα από τα 35 ξενοδοχεία που έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί -μέχρι στιγμής- έως το τέλος του φθινοπώρου περιλαμβάνονται μονάδες τόσο «γνωστές» στη σχετική πλατφόρμα, αφού δεν έχουν καταφέρει να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον, όσο και «νεοεμφανιζόμενες». Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τονιστεί ότι τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, η οποία δεν επηρεάζεται από τις εν λόγω διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, ενώ για αρκετά εξ αυτών έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα για την αναστολή των σχετικών πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα “Κάτω από την επιβλητική σκιά των Μετεώρων στέκει ένα μικρό ξενοδοχείο, που έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για την 1η Νοεμβρίου με τιμή στις 340.000 ευρώ. Υπάγεται στην τοπική Κοινότητα Καστρακίου Καλαμπάκας του Δήμου Μετεώρων. Πρόκειται για ξενοδοχειακό κατάλυμα κλασικού τύπου που λειτουργεί από το 2004 και αποτελείται συνολικά από 19 δωμάτια.

[fbcomments]