Σάββατο 13.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

300 ευρώ πρόστιμο για την… ταμπέλα στην ταβέρνα στο Καστράκι

01.11.2021

Την αποτίμηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού δημοσίευσε, όπως κάθε ημέρα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Μεταξύ αυτών των ελέγχων, ήταν και εκείνος που διεξήχθη σε κατάστημα εστίασης στην Καλαμπάκα στο οποίο έγινε το περιστατικό της επίθεσης στον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Όπως έγινε γνωστό, στο κατάστημα αμέσως μετά το συμβάν διενεργήθηκε σχετικός έλεγχος από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο με δυο περιπολικά. Οι αστυνομικοί ήλεγξαν τους 16 θαμώνες και τους 5 εργαζόμενους και διαπίστωσαν ότι είχαν όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα (εμβολιασμού και ασφάλισης).

Και αφού δεν μπόρεσαν να βρούνε κάτι ουσιαστικό… διαπίστωσαν πως η μοναδική παράβαση ήταν ότι το μαγαζί δεν έφερε την ειδική ταμπέλα με την οποία ενημερώνει για τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται στο εσωτερικό, κι έτσι τους βεβαιώθηκε πρόστιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν προχώρησε σε μήνυση.

«Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300€ σε κατάστημα για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού ατόμων», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ενημέρωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην οποία υπάγεται το κατάστημα.