Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κοσμοπλημμύρα στη «Γιορτή Κάστανου» χθες στην Καστανιά

19.10.2015

Κοσμοπλημμύρα χθες στην Καστανιά  Καλαμπάκας για την «Γιορτή Κάστανου», που όχι μόνον έχει καθιερωθεί για την περιοχή, αλλά για ολόκληρο το νομό.

Για ακόμη μια χρονιά οι Τρικαλινοί, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Στίνος» που με τη συνδρομή του Δήμου Καλαμπάκας, πραγματοποίησε την εκδήλωση που περιλάμβανε σειρά δράσεων με σημείο αναφοράς το κάστανο.
Ντόπιοι αλλά και πολλοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά για το κάστανο, τον ρόλο του στη ζωή των ανθρώπων, στη διατροφή, να δοκιμάσουν ταυτόχρονα και άλλα παραδοσιακά προϊόντα  όπως τραχανά, πίτες, τσάι του βουνού με μέλι και να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς με τη βοήθεια τοπικών χορευτικών Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση, παρέστησαν από πλευράς επίσημων καλεσμένων, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γιώργος Τσίγκας, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καλαμπάκας αλλά και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας.