Δευτέρα 20.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κασσελάκης σε οικογένειες θυμάτων των Τεμπών: “Είμαι εξαιρετικά νευριασμένος, έως και εξοργισμένος με τη συγκάλυψη”

29.10.2023

Συγγενείς των θυμάτων του τραγικού και πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών συνάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης στη Λάρισα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων, συνομίλησε μαζί τους αλλά κυρίως άκουσε τους προβληματισμούς τους.

«Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο επέλεξα να κατέβω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος», σημειώνει μιλώντας στους συγγενείς.

«Είμαι εξαιρετικά νευριασμένος, έως και εξοργισμένος», εξέφρασε ο κ. Κασσελάκης, «με τη συγκάλυψη η οποία φαίνεται να διαπράττεται μπροστά στα μάτια μας».
Όπως συνέχισε, «από τη μεριά μου έχετε το λόγο μου ότι ό,τι μπορούμε να κάνουμε και ως Στέφανος προσωπικά, και ως αξιωματική αντιπολίτευση θεσμικά, θα το κάνουμε μέχρι τέλους. Μέχρι να υπάρξει πλήρης δικαιοσύνη για εσάς».

 

Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό ή οικογενειακό, τους είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, «είναι εθνικό, κοινωνικό». «Δεν μπορούμε να είμαστε μια κοινωνία η οποία ανέχεται αυτό το οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Σας δίνω το λόγο μου, δεν είστε μόνοι σας», τόνισε.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «αφού είχε αρνηθεί να πει συγγνώμη, αφού είχε βγάλει πορίσματα μόνος του, πάει στον φράχτη στον Έβρο να αλλάξει την ατζέντα και να αρχίσει μια καμπάνια στο TikTok για να κερδίσει πίσω τους νέους».

«Οι Έλληνες δεν πρέπει να είναι χειραγωγούμενοι των μέσων που έχει στην κυριαρχία του ο πρωθυπουργός. Πρέπει να είναι ελεύθερες ψυχές, στις οποίες η Πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα τους για να τους βοηθήσει», είπε ο ίδιος.

Στα Τέμπη «έχει γίνει ένα έγκλημα εν έτει 2023», συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Βουλή με ερωτήσεις και παρεμβάσεις για τις οποίες έλαβε την «ειρωνεία του αρμόδιου υπουργού ως απάντηση».

Ενός υπουργού «που παραιτήθηκε για να διευκολύνει το αφεντικό του και μετά είχε το θράσος να ξανακατέβει για βουλευτής, προφανώς για να κερδίσει την ασυλία του», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που συνάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ήταν και η Ευδοκία, η επιζήσασα της τραγωδίας από την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει να «βάλει πλάτη».

 

«Στις 72 ώρες δεν πήραμε από τα παιδιά μας τίποτα και όλο αυτό στοίχισε 70.000. Σε τρεις μέρες, απ- την περιφέρεια», είπε απελπισμένος ένας πατέρας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δίνοντάς του έγγραφα με τα επίσημα στοιχεία.

 

 

Κασσελάκης σε οικογένειες θυμάτων των Τεμπών  «Ό,τι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε μέχρι τέλους»

Κασσελάκης Τέμπη

Κασσελάκης Θεσσαλονίκη

Κασσελάκης σε οικογένειες θυμάτων των Τεμπών  «Ό,τι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε μέχρι τέλους»

Κασσελάκης σε οικογένειες θυμάτων των Τεμπών  «Ό,τι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε μέχρι τέλους»

Κασσελάκης σε οικογένειες θυμάτων των Τεμπών  «Ό,τι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε μέχρι τέλους»

[fbcomments]