Σάββατο 16.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αποχαιρέτησαν με βαθιά θλίψη και συγκίνηση τον Θανάση Καρτσιούκα

20.04.2021 /

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν το σύντροφο Θανάση Καρτσιούκα που «έφυγε» την Κυριακή από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, χτυπημένος από τον κορονοϊό και μετά από σκληρή μάχη, που έδινε για τη ζωή του, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο.

Η κηδεία του έγινε χθες το απόγευμα, στα Τρίκαλα και παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, το φύλλο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που δεν πρόλαβε να μελετήσει -όπως συνήθιζε όντας συνδρομητής του Ριζοσπάστη- λίγα κόκκινα γαρύφαλλα κι ένα απόσπασμα από τον «Πέτρινο χρόνο» του Γιάννη Ρίτσου τον συνόδευαν στο τελευταίο του ταξίδι.

Η σπαρακτικά ηλεκτρισμένη φωνή του γιου του Θωμά, το θλιμμένο κελάηδισμα του κλαρίνου, η πονεμένη πενιά του μπουζουκιού, τον ξεπροβόδισαν λεβέντικα. Με τους στίχους του συντοπίτη του Χρήστου Κολοκοτρώνη και το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη, του είπαν το τελευταίο «αντίο»: «Εγώ με την αξία μου κι όχι με ξένες πλάτες, περήφανα περπάτησα μες της ζωής τις στράτες. Εγώ με την αξία μου και το φιλότιμό μου, κρατάω πάντα στη ζωή ψηλά το μέτωπό μου».

Η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ εξέφρασε «τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Φιλοθέη, στα παιδιά του Ελένη και Θωμά, σε όλους τους οικείους του».

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων, τονίζοντας πως «ο συνάδερφος και συναγωνιστής Θανάσης Καρτσιούκας ήταν χρόνια μάχιμος συνδικαλιστής στο χώρο των εμποροϋπαλλήλων, όπου εργαζόταν. Ακούραστος αγωνιστής, μάχονταν καθημερινά για τα συμφέροντα της τάξης του και μέσα από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων».

https://www.902.gr