Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνελήφθη 83χρονος στην Καρδίτσα που θησαύριζε με ιατρικά “μαντζούνια” – Σύλληψη και του 43χρονου συνεργού του

16.01.2016 /

Συνελήφθησαν, το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου σε Καρδίτσα και Λάρισα, δύο άνδρες ηλικίας 43 και 83 ετών, οι οποίοι εξαπατούσαν πολίτες που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 43χρονος εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από ανίατη ασθένεια (καρκίνο), διαβεβαιώνοντας τους ότι διαθέτει, έναντι χρηματικής αμοιβής, σκεύασμα που θεραπεύει την ασθένειά τους.
Στη συνέχεια επικαλούμενος αδυναμία να διαθέσει ο ίδιος το εν λόγω σκεύασμα, παρέπεμπε τα θύματά του στον 83χρονο, τον οποίο παρουσίαζε ως κατασκευαστή του σκευάσματος.
Σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Λάρισα μεταξύ του 43χρονου και αστυνομικού της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ο οποίος προσποιήθηκε τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, ο 43χρονος παρέλαβε το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ για την προμήθεια 100ml περίπου φαρμάκου και παρέδωσε ως πρώτη δόση σύριγγα περιέχουσα 10ml χασισέλαιο.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο άλλης προκαθορισμένης συνάντησης, ο αστυνομικός μετέβη στην οικία του 83χρονου στην Καρδίτσα και παράλαβε ως θεραπεία πέντε γυάλινα φιαλίδια, με υγρό αγνώστου συνθέσεως, συνολικού βάρους (1.226) γραμμάρια, έναντι του χρηματικού ποσού των (400) ευρώ.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα πρωινές ώρες χθες ο 43χρονος απέστειλε σε γυναίκα στην περιοχή των Χανίων, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, ένα φάκελο που περιείχε δύο σύριγγες με χασισέλαιο, δύο χάρτινες συσκευασίες με (125) γραμμάρια πράσινης σκόνης αγνώστου χημικής συνθέσεως, καθώς και μία συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα αγνώστου προελεύσεως.
Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και σε κατάστημα όπου εργαζόταν ο 43χρονος βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• πλήθος γυάλινων φιαλιδίων και συσκευασιών που περιείχαν ουσία (υγρή και σε σκόνη) αγνώστου χημικής συνθέσεως,
• συσκευασίες που περιείχαν κάψουλες με σκόνη αγνώστου χημικής συνθέσεως,
• γυάλινα βάζα με διαφόρων ειδών βότανα,
• πλήθος συσκευασιών που περιείχαν κενές κάψουλες,
• οκτώ σύριγγες με μικροποσότητες χασισέλαιου,
• πέντε δισκία «ecstasy» και «mdma»,
• πέντε ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα κάνναβης,
• κατάλογοι προϊόντων,
• το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ, καθώς και
• μικρά χρηματικά ποσά νομισμάτων άλλων χωρών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.