Τρίτη 07.12.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καρδίτσα: Δικαιολογημένα παραπονιούνται οι χαλαζόπληκτοι βαμβακοπαραγωγοί

15.10.2021 /

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις βαμβακοπαραγωγών της Καρδίτσας που χτυπήθηκαν το καλοκαίρι οι καλλιέργειες τους από το χαλάζι από την υπερκυτταρική καταιγίδα σε έκταση 100.000 στρεμμάτων (κυρίως δήμοι Παλαμά και Σοφάδων).

Και αυτό γιατί συνέχισαν την καλλιέργεια με προτροπή των εκτιμητών του ΕΛΓΑ , αλλά δεν κατάφεραν παρότι ξοδεύτηκαν να πιάσουν ούτε το πλαφόν για τη συνδεδεμένη ενίσχυση. Τώρα λοιπόν που οι τιμές του βαμβακιού έφτασαν στα 75 λεπτά το κιλό μαζί με τα πριμ ποιότητας, βλέπουν τον ΕΛΓΑ να τους αποζημιώνει με μόλις 43 λεπτά.

Το αίτημα για αποζημίωση στην τρέχουσα εμπορική τιμή ενισχύεται και από το γεγονός ότι όταν ανεβαίνουν οι τιμές των προϊόντων αυτομάτως ανεβαίνουν και οι τιμές των εφοδίων (σπόροι, λιπάσματα, φάρμακα) ενώ για το κόστος πετρελαίου και ρεύματος δεν χρειάζεται όπως λένε να γίνει καν κουβέντα.

Ο ΕΛΔΓΑ άραγε θα διορθώσει αυτή την αδικία; Μη ξεχνάμε πως πολλοί από αυτούς τους βαμβακοπαραγωγούς είχαν χτυπηθεί και από τον Ιανό και χρειάστηκε να καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, κόπο και έξοδα για να ξαναφέρουν τα χωράφια τους σε καλή κατάσταση και να τα καλλιεργήσουν καθώς είχαν γεμίσει με φερτές ύλες, πέτρες, κούτσουρα και χαλίκι από τους αγροτικούς δρόμους που παρέσυραν τα νερά του Ενιπέα, του Iταλικού, του Kαλέντζη, του Σοφαδίτη και του Πάμισου…

 

 

 

 

thessaliatv.gr

Ετικέτες: