Τετάρτη 21.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ταχιάος: Αρχές καλοκαιριού τα οδικά έργα αποκατάστασης

11.01.2024 /

Την εξασφάλιση όλων των πιστώσεων μέχρι τον Μάρτιο και την εγκατάσταση όλων των εργολάβων ως τις αρχές του καλοκαιριού, για την αποκατάσταση των οδικών αξόνων, προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών κ Ταχιάος, παίρνοντας τον λόγο. Προσδιόρισε το κόστος στα 900 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι η διανομή των κονδυλίων υπολογίζεται στο 33% για Μαγνησία, στο 26% για τα Τρίκαλα, στο 22% για την Καρδίτσα, στο 10% για την Λάρισα και τα υπόλοιπα προορίζονται για Εύβοια και Φθιώτιδα. Συμπερασματικά στο δικό μας νομό θα έρθουν περίπου 250 εκατ. ευρώ, με τον κ. Ταχιάο να σημειώνει πως μπορούν να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, όπως και ότι τα εργοτάξια είναι αδύνατον να ξεκινήσουν όλα μαζί την λειτουργία τους.

Το τρένο

Σε ότι αφορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο ο κ. Ταχιάος μίλησε για αποκατάσταση της γραμμής Θεσσαλονίκης-Αθήνας στο τμήμα μεταξύ Κρανώνα και Δομοκού και προανήγγειλε τις εξής νέες παρεμβάσεις:

Πλήρη αποκατάσταση της γραμμής στο τμήμα Δομοκός-Κρανώνας μέχρι το 2025 με κόστος 170 εκατ ευρώ

Πλήρη αποκατάσταση της γραμμής Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα με κόστος 10 εκατ. ευρώ(υπάρχει ήδη εγκαταστημένη εργολαβία που θα συνδυαστεί με αυτή που θα προκύψει)

Πλήρη αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα-Βόλος με κόστος 105 εκατ. ευρώ.

[fbcomments]