Τρίτη 04.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Στεντόρειοι ψιθυρισμοί» από την Ολγα Καλύβα

27.04.2022 /

Μπορεί η παροιμία να θέλει κανείς να μην αγιάζει στον τόπο του, όμως και για αυτό υπάρχουν οι εξαιρέσεις και μια από αυτές είναι της ποιήτριας Όλγας Δημοσθένους Καλύβα, που παρουσίασε στο Προάστιο Καρδίτσας όπου ζει, σε ένα πολυπληθές κοινό, την πρώτη της και πολυβραβευμένη  ποιητική συλλογή «Στεντόρειοι ψιθυρισμοί».

Για την ποιητική συλλογή μίλησαν η Ελένη Σιαφάκα φιλόλογος, η Αποστολία Κυργιάκη γραφίστρια και συγγραφέας, η Αλεξάνδρα Κλιάφα φυσικός και συγγραφέας, και η Βιανίκη Θανασού καθηγήτρια.

Ποιήματα απήγγειλαν η Κατερίνα Μοσχοπούλου, η Βασιλική Θεοδοσοπούλου και η Παρασκευή Μπύρου.

Την εκδήλωση έντυσαν με την δραματική τους τέχνη ο Βασίλειος Ντούλιας και η Αθανασία Κρικώνη, στη μουσική διάνθιση η Ναυσικά Ντόλκερα, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Πλούταρχος Πάστρας.

Οι δυο ποιητικές συλλογές η Ολγα Καλύβα, που πλέον έχει το δικό της έντονο αποτύπωμα στο χώρο της ποίησης με διεθνής διακρίσεις. Ποιο συγκεκριμένα η Ολγα Καλύβα πήρε το 3ο Βραβείο στον 10ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, έτους 2021 του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος με το ποίημα «ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ»,  καθώς και το 3ο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ 2021 για την ποιητική συλλογή «Λήθης 33»

Η Όλγα Δημοσθένους Καλύβα γεννήθηκε και ζει στο Προάστιο Καρδίτσας. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει λάβει τιμητική διάκριση για τη συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Νέας Κίνησης Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης ( Νε.Κί.Λ.Θ.) το 1996. Έχει βραβευτεί στον 13ο Διαγωνισμό Ποίησης Βόλου σε τρία έργα της με το 2ο βραβείο και στον 14ο Διαγωνισμό Ποίησης Βόλου με το 1ο βραβείο και το 2ο βραβείο. Το ποίημά της με τον τίτλο: «ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ» έχει μελοποιηθεί από τον κ. Γ. Φουντούλη και κυκλοφορεί από τις 10/07/2020.

Της έχουν απονεμηθεί το βραβείο «ΑΙΣΧΥΛΟΣ» για τη συμμετοχή της στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κ. Π. Καβάφης 2018 με την ποιητική συλλογή: «Στεντόρειοι Ψιθυρισμοί» και το βραβείο «ΣΑΠΦΩ» για τη συμμετοχή της στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κ. Π. Καβάφης 2019 με την ποιητική συλλογή: «Κρινανθώνος Ενστάλαξις».

Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις στον ελεύθερο κι έμμετρο στίχο και τιμητικούς επαίνους σε ποίηση χαϊκού και σε μουσικό στίχο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης Κέφαλος και τα ποιήματά της συμπεριλαμβάνονται στο συλλεκτικό τόμο του διαγωνισμού.

Έχει συμπεριληφθεί ποίημά της στην ποιητική συλλογή με τα 150 βραβευμένα ποιήματα του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης των εκδόσεων Κοράλλι.