Τετάρτη 23.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εισαγγελική παρέμβαση για τις φονικές πλημμύρες στην Καρδίτσα

26.09.2020

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καρδίτσας Κωνσταντίνος Πέτσας για τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο Ν. Καρδίτσας. Τη διενέργεια της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ανέθεσε λόγω σπουδαιότητας στην Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας Αικατερίνη Λύρα η οποία αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν δυσλειτουργίες και παραλείψεις των αρμόδιων υπηρεσιών όσον αφορά την πρόληψη και τον περιορισμό των συνεπειών του ακραίου φυσικού φαινομένου που έπληξε τον Ν. Καρδίτσας.

Ο τραγικός απολογισμός είναι 4 νεκροί: δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Το πτώμα της τελευταίας εντοπίστηκε το μεσημέρι στις όχθες του ποταμού Πάμισου, έξι μέρες αφότου χάθηκαν τα ίχνη της.

Απο τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέρρευσαν σπίτια και γέφυρες ενώ καταστράφηκαν δρόμοι, περιουσίες και καλλιεργειες και αποκλείστηκαν και ολόκληρες περιοχές.

Το ζήτημα είναι αν θα αναζητηθούν και οι πολιτικές ευθύνες για την κατασκευή άστοχων έργων ή για την έλλειψη κατασκευής έργων και να κληθούν  έστω και για μια φορά στις Δικαστικές αίθουσες πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν «εγκληματήσει» κατά καιρούς σε βάρος του Θεσσαλικού κάμπου με τις παραλήψεις τους ή τις αστοχίες τους που πάντα συνοδεύονται από το πολιτικό κόστος.

Ελπίζουμε να μην τα φορτώσουν όλα και αυτή τη φορά σε κανένα υπάλληλο (όπως έγινε με τις μάσκες) ή να μην δούμε το θέμα να γίνεται βορά σε πολλά καλοταϊσμένα Θεσσαλικά ΜΜΕ για τηλεθέαση… μέχρι να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη.