Δευτέρα 15.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καρδίτσα: “Εφυγε” ο θρυλικός συλλέκτης δίσκων του λαϊκού τραγουδιού, Λάκης Μπαλογιάννης

23.02.2023 /

Μια εμβληματική μορφή της Καρδίτσας κι ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες δίσκων λαϊκών τραγουδιών ο Λάκης Μπαλογιάννης “έφυγε” σήμερα (Πέμπτη 23/2) από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών.

Μια εμβληματική μορφή της Καρδίτσας κι ένας από τους μεγαλύτερους  συλλέκτες δίσκων λαϊκών τραγουδιών ο Λάκης Μπαλογιάννης “έφυγε” σήμερα (Πέμπτη 23/2) από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών.

συλλογή του σε δισκάκια 45 και 78 στροφών χωρίς υπερβολή είναι μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα αριθμώντας χιλιάδες κομμάτια -32.000 (!) είχε γράψει σε μια παλιότερη ανάρτησή του στο fb ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νικ. Αγγελίδης- πολλά από τα οποία από σπάνιες και συλλεκτικές ηχογραφήσεις που απολάμβαναν οι πελάτες του καταστήματός του στο τζουκ μποξ που δεν έδωσε ποτέ τη θέση του σε πιο σύγχρονες μουσικές συσκευές.

.Ο ίδιος ήταν μια κινητή εγκυκλοπαίδεια του λαϊκού τραγουδιού έτοιμος να απαντήσει σε κάθε δύσκολη ερώτηση για το ποιο τραγούδι ακούγονταν κάθε στιγμή στο μαγαζί, ποιος τραγουδάει, ποιος ήταν ο συνθέτης και ο στιχουργός πότε γράφτηκε, πότε κυκλοφόρησε και από ποια δισκογραφική εταιρεία…

Ο ίδιος και η συλλογή του έτυχε κατά καιρούς πανελλήνιας προβολής με αφιερώματα στο κρατικό κανάλι και μεγάλα ΜΜΕ

Κωστής Κριτσιάνης

Karditsalivenet.g

 

 

[fbcomments]