Πέμπτη 22.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κορωνοϊός: Πάνω από 70 άτομα σε καραντίνα στην Καρδίτσα

15.04.2020

Σε καραντίνα είναι πάνω από 70 άτομα στην γειτονική Καρδίτσα και πρόκειται για τους επιβάτες του λεωφορείου με το οποίο ταξίδεψε από την Αθήνα ο 48χρονος αλλοδαπός από το Καμερούν, αλλά και με τους υπόλοιπου μετανάστες που ήρθε σε επαφή και μένουν στην Καρδίτσα μέσω του προγράμματος που υλοποιεί η ΑΝΚΑ Α.Ε .

Συνολικά 24 επιβάτες του δρομολογίου του ΚΤΕΛ Καρδίτσας της περασμένης Παρασκευής 10 Απριλίου που αναχώρησε από την Αθήνα για Καρδίτσα και ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού επικοινώνησαν ήδη με το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας για να λάβουν ενημέρωση και τους έχει δοθεί εντολή να μείνουν για 14 ημέρες στο σπίτι ενώ μένει μια μικρή ομάδα επιβατών που . θα πρέπει να επικοινωνήσουν (24410.80233) με το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Οπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΑΝΚΑ Α.Ε. συνολικά 7 διαμερίσματα που φιλοξενουν 43 πρόσφυγες του προγράμματος της Υπατης Αρμοστείας έχουν τεθεί στην πόλη της Καρδίτσας σε καραντίνα.

Σε ότι αφορά τα δείγματα που πάρθηκαν για έλεγχο από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Γ.Ν. Καρδίτσας και ως αυτή την ώρα που ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των περισσοτέρων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αρνητικά.

Ο Αφρικανός ταξίδεψε στην Αθήνα πριν από αρκετές μέρες και επέστρεψε στην Καρδίτσα την Παρασκευή 10 Απριλίου ταξιδεύοντας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Ανάμεσα σε αυτούς, αναμένεται να είναι και ο οδηγός του λεωφορείου που είχε κάνει και άλλα δύο δρομολόγια για Αθήνα, Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Απριλίου, αλλά ευτυχώς με ελάχιστους επιβάτες.