Κυριακή 03.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κορωνοϊός: Μεγάλη η ανησυχία στη γειτονική Καρδίτσα

15.04.2020

Εκεί που όλοι στον γειτονικό νομό της Καρδίτσας νόμιζαν πως ζούνε… σε ασφαλή περιοχή, ήρθε το κρούσμα κορωνοϊου που εντοπίστηκε σε 48χρονο αλλοδαπό από το Καμερούν, που διέμενε στην Καρδίτσα μέσω του προγράμματος για τους μετανάστες, σκόρπισε πανικός.

Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός οι πληροφορίες θέλουν να ήρθε με λεωφορείο το οποίο μάλιστα είχε πάρα πολλούς επιβάτες με αποτέλεσμα η ιχνηλάτηση… να πάει σε πολλά χωριά…

Πάντως σύμφωνα με το KarditsaLive.Net  «Σε προληπτική καραντίνα από την πρώτη στιγμή που αφίχθη από την Αθήνα (10/4) τέθηκε ο 48χρονος αλλοδαπός που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για κορονοϊό στην Καρδίτσα.

Μαζί του τέθηκαν σε καραντίνα και τα υπόλοιπα 7 άτομα που ζουν μαζί του στο σπίτι στην Καρδίτσα, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ που υλοποιεί η ΑΝ.ΚΑ.

Αυτό τόνισε η υπεύθυνη της ΑΝ.ΚΑ κ. Χρυσαυγή Σέγκη σε επικοινωνία που είχε μαζί της το KarditsaLive.Net για το θέμα που προέκυψε. Μάλιστα σημείωσε πως είναι πάγια τακτική από την στιγμή που ελήφθησαν τα μέτρα, όσα άτομα του προγράμματος έρχονται από άλλες περιοχές να μένουν 14 ημέρες σε καραντίνα. Όπως και ότι ο ασθενής βρισκόταν στην Αθήνα τρεις εβδομάδες πριν την επιστροφή του στην Καρδίτσα.

Η κ. Σέγκη μας ενημέρωσε πως πέραν της συγκεκριμένης κατοικίας βρίσκονται άλλες δύο του προγράμματος σε καραντίνα, καθώς μέλη του πρώτου σπιτιού επισκέφθηκαν άτομα που διαμένουν σε άλλα δυο.

Τέλος, να αναφέρουμε πως η δομή για τους πρόσφυγες που λειτουργεί στη Δημοτική Αγορά λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό αλλά για το κοινό είναι κλειστή».

Επίσης να σημειώσουμε πως «σε υποχρεωτική 7ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα τίθενται 15 περίπου άτομα του ιατρικού και κυρίως του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Καρδίτσας, μετά την επιβεβαίωση ύπαρξης θετικού κρούσματος σε αλλοδαπό ασθενή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net από όσους ήρθαν με οιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τον ασθενή, πάρθηκαν δείγματα  για να εξεταστεί αν είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ βρίσκονται σε περιορισμό στο σπίτι τους.

Τα δείγματα στάλθηκαν στην Λάρισα και αναμένεται η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων».

 

[fbcomments]