Τετάρτη 23.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αποφασισμένος για το φράγμα και την μερική εκτροπή του Αχελώου ο Μητσοτάκης

22.09.2020

Το θέμα το φράγματος αλλά και της εκτροπής του Αχελώου τέθηκε μετ’ επιτάσεως στην συζήτηση με τον πρωθυπουργό που δηλώνει για άλλη μια φορά αποφασισμένος, όχι μόνο για το φράγμα της Μεσοχώρας, αλλά για την μερική εκτροπή τ

«Το έργο του Αχελώου είναι μια πολύ μεγάλη άλλη κουβέντα για την οποία εγώ είμαι έτοιμος και έχω ήδη δώσει την εντολή και στο Υπουργείο να ξανά ανοίξουμε τη συζήτηση για την μερική εκτροπή του Αχελώου, την τρίτη εκδοχή.
Αυτό το οποίο δεν μπορώ να δεχθώ είναι ότι η ελληνική πολιτεία έχει δώσει εκατοντάδες εκατομμύρια για έργα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν. Υδροηλεκτρικά αλλά και φράγματα Συκιά και Μεσοχώρα, έργα τα οποία αυτή τη στιγμή κάθονται και τα οποία δεν γνωρίζουμε κιόλας. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε. Αν ο μη γένοιτο είχαμε ένα αντίστοιχο φαινόμενο με αυτή την ένταση σε εκείνη την περιοχή τι θα είχε συμβεί. Δεν το ξέρουμε. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Άρα πρέπει να ξαναδούμε το όλο κομμάτι Αχελώος με μια φρέσκια ματιά σεβόμενοι προφανώς και τις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες σε ένα βαθμό, όχι σε πλήρη βαθμό, σε ένα βαθμό μας δεσμεύουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.