Δευτέρα 02.10.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βγαίνουν μαχαίρια – Εγκαλεί ΜΜΕ και αντιδημάρχους η Μαρίνα Καραμέτου

19.09.2023

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης… αλλά και τους συνυποψηφίους της του συνδυασμού Νίκου Σακκά που κατέχουν θέσεις αντιδημάρχων εγκαλεί η υποψήφια δικηγόρος Μαρίνα Καραμέτου:

“Τις τελευταίες ημέρες στα Τρίκαλα παρατηρείται το φαινόμενο διάφοροι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ταυτόχρονα είναι αντιδήμαρχοι ή/και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, να εκμεταλλεύονται τα «έκτακτα και απρόβλεπτα γεγονότα», προκειμένου να καταστρατηγούν τους περιορισμούς του Ν. 3870/2010 για τις προεκλογικές εμφανίσεις υποψηφίων. Μιλάνε πολλές φορές ημερησίως σε τοπικά ΜΜΕ, για οποιοδήποτε θέμα, ακόμα και για να σχολιάσουν την παραγγελία της ΕισΑΠ και την επικαιρότητα γενικώς.

Επ’ αυτού το ΕΣΡ έχει ήδη παραπέμψει σε αναλογική εφαρμογή των όσων ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές: «η ενημέρωση του κοινού από ραδιοτηλεοπτικούς φορείς με αναφορά σε δράσεις ή δηλώσεις υπουργών, που είναι και υποψήφιοι βουλευτές, είναι δυνατόν και πρέπει, για προφανείς λόγους ισότητας μεταξύ των υποψηφίων να γίνεται ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗ Ή ΑΚΡΟΑΣΗ των ίδιων των υπουργών. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να εξετάζεται και να κρίνεται, εάν ο τρόπος που καλύπτεται το γεγονός γίνεται ή όχι προς καταστρατήγηση των σχετικών ρυθμίσεων και ιδίως, ΕΑΝ ΑΡΚΕΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Ή ΑΚΡΟΑΣΗ του υποψήφιου βουλευτή – υπουργού.» (απάντηση σε αρ. πρωτ. 4509/12.9.2023, τα κεφαλαία δικά μου).

Καλούμε τα τοπικά ΜΜΕ και τους διάφορους (αν)αρμόδιους υποψηφίους να αυτοπεριοριστούν και να συμμορφωθούν προς τις διατάξεις του νόμου.

Η ενημέρωση της κοινής γνώμης μπορεί να γίνεται και με δελτία τύπου των υπηρεσιών ή από τους διευθυντές αυτών”.

[fbcomments]