Κυριακή 19.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τους… έκαψε με το καλημέρα ο Δημήτρης Καμμένος

23.09.2015

Την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Δικτύων, στην οποία τοποθετήθηκε μόλις πριν από λίγες ώρες, αναμένουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, σύμφωνα με Το Βήμα, προκειμένου να διευκολύνει την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην κυβέρνηση με τα ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια που ανήρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης ο Δ.Καμμένος ζήτησε τον έλεγχο του υπολογιστή του, αλλά και των χειριστών του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς υποστηρίζει ότι κάποιοι τον χάκαραν.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, στο θέμα παρενέβη από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνομίλησε με τον Πάνο Καμμένο και του ζήτησε να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν πως, αν αυτά είναι αυθεντικά, αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού υπογραμμίζοντας πως τη τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται, αποκηρύσσει τις αναρτήσεις του σε κοινωνικά δίκτυα, δηλώνοντας ότι «η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί από τις γνωστές μονταζιέρες».

Δηλώνει επίσης ότι καταγγέλλει ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό και ζητά «προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά».

Ανακοίνωση κατά της υπουργοποίησης του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρη Καμμένου, σε κυβέρνηση της Αριστεράς εξέδωσε η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Βασιλική Κατριβάνου. Καταφέρεται εναντίον των ολοφοβικών και αντισημιτικών σχολίων που έχει κάνει κατά καιρούς σε κοινωνικά δίκτυα και ζητεί την αποπομπή του.

Η δήλωση της κυρίας Κατριβάνου έχει ως εξής: «Αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο Twitter του. Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα».