Πέμπτη 20.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιμένει για γυναίκες και στρατιωτικά Λύκεια ο Καμμένος

02.01.2016

Η κυβέρνηση αισθάνεται δυνατή και μπορεί να προχωρήσει με τους 153 βουλευτές της δίχως να χρειάζεται άλλον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλοδεχούμενος όποιος θέλει να στηρίξει την πλειοψηφία ανέφερε το πρωί του Σαββάτου o πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Παράλληλα, ο υπουργός Αμυνας δηλώνει αποφασισμένος να προωθήσει τα σχέδιά του για τη στρατιωτική θητεία των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια.

Μιλώντας στο Mega, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι η πρόταση είναι «να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που έχει το στράτευμα από τη μείωση της θητείας που έχει επέλθει», καθώς «προσωπικό δεν μπορούμε να προσλάβουμε» αλλά «το να μπορέσουμε να καλέσουμε εθελοντικά εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να έρθουν από μόνες τους να υπηρετήσουν μια εξάμηνη θητεία είναι κάτι που το βάζουμε στο τραπέζι».

Ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν αποσύρεται και ότι θα μιλήσει όχι μόνο με τον πρωθυπουργό αλλά και με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε ότι η βασική εκπαίδευση στα στρατιωτικά λύκεια θα δίνει μόρια για τις στρατιωτικές σχολές.

Σχετικά με τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση είπε ότι αυτό το αποφασίζει στις δημοκρατίες ο λαός.

Υπογράμμισε με έμφαση ότι παρά τον ανελέητο πόλεμο που υπέστη διαβεβαιώνει τους πάντες ότι αντέχει αλλά διασαφήνισε ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά δεν αποφασίζουν εκείνοι.

Πρόσθεσε πως η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη και ανοιχτή πολιτική συμφωνία ανοιχτή, «δυο ανθρώπων που αποφασίσαμε να συγκρουστούμε με το σύστημα». Μιλώντας ιδιαίτερα για τον Αλέξη Τσίπρα διαβεβαίωσε ότι θα τον στηρίξει προσωπικά μέχρι τέλους καθώς τον θεωρεί έντιμο πολιτικό παρά τις μεταξύ τους ιδεολογικές διαφορές.

Εκτίμησε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουν τα δύσκολα νομοθετήματα που έρχονται «και θα στηρίξουν γιατί υπάρχει ένα δημοκρατικός διάλογος, οι βουλευτές που εξελέγησαν και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και στην ΚΟ των ΑΝΕΛ είναι βουλευτές που γνώριζαν την απόφαση που πήραμε το καλοκαίρι».

Συμφώνησε με την άποψη ότι όποιος δεν ευθυγραμμίζεται με την κυβερνητική γραμμή είναι προφανές ότι πρέπει να παραιτηθεί δεδομένου ότι εξελέγη τον Σεπτέμβριο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Για το φερόμενο φλερτ της κυβέρνησης με τον Βασίλη Λεβέντη ο κ. Καμμένος είπε ότι δε νομίζει ότι το Μαξίμου κάνει κάποιο φλερτ, επικαλούμενος και τις δικές του καλές σχέσεις με βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, ενώ τόνισε ότι είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να δει τις προτάσεις Λεβέντη εκφράζοντας την ευχή να έρθουν όλοι στην κυβέρνηση.

«Ο Λεβέντης έχει πει για μένα διάφορα πράγματα, τον συγχωρώ» απάντησε σε ερώτηση για τα σχόλια του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων για τη σχέση του κ. Καμμένου με την ακροδεξιά ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι ΑΝΕΛ είναι κόμμα του μεσαίου χώρου.

Μιλώντας για τα εσωκομματικά της ΝΔ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει αποσυντεθεί εντελώς». Και πρόσθεσε: «Τα ακραία στοιχεία τα οποία έβαλε ο Σαμαράς στη ΝΔ μετά το 2010 και με τη συμφωνία που έκανε με τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη, τον Πλεύρη έχουν δημιουργήσει στη ΝΔ μια διαφορετική εικόνα από αυτή που υπήρχε στο παρελθόν και αυτοί διεκδικούν ένα 10%», είπε. Εκτίμησε ότι δεν θα συμβιώσουν και θα διασπαστούν σύντομα.

Newsroom ΔΟΛ