Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καλή χρόνια γεμάτη Ελληνική παράδοση από το δημοτικό χορευτικό συγκρότημα

12.01.2016

Καλή χρονιά με πολλή ελληνική παράδοση και χορό εύχεται σε όλους τους χορευτές και στις οικογένειές του το Δημοτικό Χορευτικό του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων.

Με δυναμικό ρυθμό συνεχίζει το πρόγραμμα μαθημάτων και εμφανίσεων, παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές νέων χορευτών σε όλα τα τμήματα.

Η φοίτηση στο ΔΧΣ είναι δωρεάν.  

Πρόγραμμα μαθημάτων

Κάθε Τετάρτη 8-10 μ.μ. τμήμα ενηλίκων,

κάθε Σάββατο από τις 3 μ.μ τμήματα παιδιών και εφήβων.

Το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα λειτουργεί στο Πολυδύναμο Κέντρο (Ε΄ ΚΑΠΗ)   έναντι της ΔΕΗ.

Πληροφορίες  στα   τηλ. 6995070244 , 6972006004

Υπεύθυνος ΔΧΣ : Νικόλαος Σούλιος

Σκοποί του Δ.Χ.Σ. είναι :

  • Η έρευνα, καταγραφή και εκμάθηση των παραδοσιακών χορών του Νομού Τρικάλων καθώς και των ηθών και εθίμων του τόπου μας.
  • Η αναβίωση παραδοσιακών εθίμων και η διάδοση της Τρικαλινής χορευτικής και μουσικής       παράδοσης, ιδιαίτερα δε στις νεότερες γενιές.
  • Η προβολή της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης των Τρικάλων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με εμφανίσεις και παραστάσεις σε πλήθος φολκλορικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τα τμήματα του Δ.Χ.Σ έχουν μια συνεχή και αξιόλογη παρουσία στα μουσικοχορευτικά πολιτιστικά δρώμενα και συμμετέχουν σε πλείστες άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα στην πόλη και το νομό των Τρικάλων. Έχουν λάβει δε μέρος σε εκδηλώσεις και συναντήσεις ανά το πανελλήνιο και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στον εξωτερικό, Καναδά, Κύπρο, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ρουμανία, παρουσιάζοντας με σεβασμό και υπερηφάνεια την πολιτιστική ταυτότητα του λαού μας ενισχύοντας την συλλογική μνήμη με την ανάδειξη των παραδοσιακών χορών ως σύμβολο συλλογικότητας και επικοινωνίας.