Τετάρτη 21.04.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καλέσματα συνδικάτων στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωοτομαγιάς

30.04.2019

1η ΜΑΗ είναι Απεργία, ημέρα της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΕΠ.ΑΓΩΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ 10:00Π.Μ.

 

Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του ‘44.

Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, για να ζήσουμε χωρίς  εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά και ταυτόχρονα ετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες.

Τα Συνδικάτα, εργατικά Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα σε εργασιακούς χώρους, που  συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ όπου φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής και δράσης, που δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη της οργάνωσης των εργαζομένων, που παλεύουμε την αντεργατική πολιτική.

Καλούμε τους εργαζόμενους, εργατικά σωματεία και Φορείς του κινήματος στο Νομό μας, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία 1η Μάη και την απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουμε.

Η 1η Μάη του 2019 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. Βρίσκει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να υπηρετεί τις επιδιώξεις των καπιταλιστών, με την αντεργατική πολιτική της.

Μετά από 10 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, όπου ματώσαμε για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενώ ωφελημένο θα είναι ξανά το μεγάλο κεφάλαιο!

Κανένας από τους πάνω από 700 εφαρμοστικούς νόμους και των 3 μνημονίων, δεν καταργήθηκε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί τις επιδιώξεις των καπιταλιστών, με την αντεργατική πολιτική της. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους στα Βαλκάνια και στην Μεσόγειο, συμμετέχοντας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, σε επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, για το συμφέρον της αστικής τάξης της χώρας μας.

Την ίδια ώρα έχουμε την έκπτωτη πλέον συνδικαλιστική μαφία που ελέγχει την ΓΣΕΕ και θέλει να συνεχίσει να την ελέγχει με την είσοδο στα όργανά της, με δεκάδες νόθους αντιπροσώπους  και εργοδοτικά διευθυντικά στελέχη, για να κρατά χειροπόδαρα δεμένη την εργατική τάξη στα συμφέροντα της εργοδοσίας και της εκάστοτε αστικής κυβέρνησης.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τους αγώνες της εργατικής τάξης. Συκοφαντεί και υπονομεύει το σημαντικό ζήτημα της λειτουργίας των Συνδικάτων και της συμμετοχής των εργαζομένων σ’ αυτά. Οι ταξικοί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, απέτρεψαν με αποφασιστικότητα την άλωση των συνδικάτων από  εργοδοσία και κυβέρνηση. Συνέδριο στη ΓΣΕΕ πρέπει να γίνει και να είναι εργατικό, χωρίς εργοδότες, διευθυντές και νόθους.  

Απέναντι σε όσα εξελίσσονται αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμά μας να έχουμε συνδικαλιστικές οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους!

 

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας για ριζικές αλλαγές υπέρ των εργαζομένων, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας.

Το δρόμο τον δείχνουν τα Εργατικά Σωματεία του Νομού μας που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, μαζί με εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες ,Ε.Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων, βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών, καμία ανοχή στην συνδικαλιστική μαφία της ηγετικής έκπτωτης ομάδας στη ΓΣΕΕ.

Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων, μέλος της ΟΓΕ

για την εργατική Πρωτομαγιά 2019

 

Εργαζόμενες και άνεργες,

αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου,

φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι,

μετανάστριες και πρόσφυγες

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της ΟΓΕ  σας καλεί να δώσουμε μαχητικό «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς που οργανώνει το ΠΑΜΕ, μαζί με τους συλλόγους και τις ομάδες γυναικών της  ΟΓΕ σε όλη την Ελλάδα.

 

Σας καλεί να τιμήσουμε τους μεγάλους εργατικούς αγώνες των εργαζομένων, που δε συμβιβάστηκαν με τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, με την εργασία χωρίς δικαιώματα, με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ανάμεσα σ’ αυτούς και χιλιάδες γυναίκες εργαζόμενες που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, όπως στο Σικάγο το 1886, όπως στη Θεσσαλονίκη το 1936, για να ζήσουν οι ίδιες, τα παιδιά τους, οι μελλοντικές γενιές μια αξιοπρεπή ζωή.

Οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες. Αποτελούν την πυξίδα για το σύγχρονο και αθόρυβο ηρωισμό των πρωτοπόρων γυναικών σήμερα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές στις πόλεις και την ύπαιθρο, στα πανεπιστήμια.

Ηρωισμός σήμερα είναι οι μάχες που δίνει καθημερινά η εργαζόμενη μητέρα που πάει στη δουλειά, συμμετέχει στο σωματείο, οργανώνει την απεργία, παρά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Είναι οι μάχες που δίνουν καθημερινά οι νέες γυναίκες, σπουδάστριες και εργαζόμενες που συλλογικά διεκδικούν τη μόρφωση, τη γνώση και τα εργασιακά τους δικαιώματα συμμετέχοντας στους Συλλόγους και τα σωματεία τους.

 

Σήμερα, που υπάρχουν οι δυνατότητες, λόγω της προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας θα μπορούσαμε να έχουμε όλες οι εργαζόμενες μία μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και ολόπλευρη προστασία της μητρότητας.

Όμως τα δικαιώματα μας σκοντάφτουν πάνω στα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών. Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κόμματα που τους υπηρετούν τσακίζουν τα δικαιώματά μας για να κερδίζουν αυτοί στον ανταγωνισμό με τους επιχειρηματικούς ομίλους άλλων κρατών ή ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. Όποιες διαφορές προβάλλουν μεταξύ τους, ιδιαίτερα σήμερα μπροστά στις εκλογές είναι ψευδεπίγραφες και κάλπικες, αφού στηρίζουν το σύστημα που γεννάει φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Θέλουν να αποδεχτούμε ότι θα ζούμε με ψίχουλα, προβάλλοντας τη λογική του μικρότερου κακού.

Μας καταδικάζουν να ζούμε με μισθούς και συντάξεις πείνας, με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με εργασία χωρίς δικαιώματα, με φορολεηλασία, ενώ η μητρότητα θεωρείται κόστος για την εργοδοσία και το κράτος, και η φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ είναι ατομική – οικογενειακή μας υπόθεση, για την οποία πρέπει να βάλουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη.

Δίνουν “γη και ‘ύδωρ” στους φονιάδες των λαών. Όχι μόνο διαθέτουν πολλά δις ευρώ για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ενώ οι οικογένειές μας στενάζουν, αλλά έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, στηρίζοντας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή παίζοντας στο παιχνίδι της μοιρασιάς για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον “προτιμώμενο εταίρο” στα βάρβαρα σχέδιά τους.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Δε θα υποτάξουμε τις ανάγκες μας στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, όπως επιδιώκουν όλοι οι μηχανισμοί που τους στηρίζουν, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις, τα κόμματα, καθώς και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

 

Με τη μαζική μας συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς, στο πλευρό ΠΑΜΕ

σπάμε τη μοιρολατρία και την απογοήτευση

Οργανώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

 

Βγαίνουμε μπροστά στον αγώνα

Για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, τη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο

 

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 10:00πμ                                                                    ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι διαχρονικό και επίκαιρο υπενθυμίζοντάς μας ότι με ανυποχώρητους αγώνες κερδίζονται πάντα εργασιακά δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι διαχρονικό και επίκαιρο γιατί μας υπενθυμίζει ότι με αιματηρούς αγώνες κατά των εκφραστών του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής τάξης αντιστάθηκαν τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο το 1886 κι απαίτησαν σθεναρά την εφαρμογή του 8ωρου και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τα αιτήματα των εργατών της τότε εποχής με σήμερα έχουν κοινά σημεία την ταξική πάλη και την εφαρμογή του εργατικού δικαίου σε όλες τις μορφές εργασίας. Το κεφάλαιο που ως γνωστόν σε άλλες εποχές, που δεν ίσχυε το 8ωρο, κερδοσκοπούσε εκμεταλλευόμενο την εργατική τάξη καταβάλλοντας μισθούς πείνας, αναγκάστηκε υπό την οργανωμένη αντίδραση των εργατών να παραχωρήσει σε όλους τα αυτονόητα δικαιώματα που τότε φάνταζαν «ουτοπία».

Σήμερα, μετά από 10 χρόνια μνημονίων στη χώρα μας, έχει καταργηθεί κάθε έννοια εργατικού δικαίου και εργατικού δικαιώματος κι είναι επιτακτική ανάγκη ο εργαζόμενος λαός να δώσει τη δική του απάντηση συντασσόμενος με τα σωματεία του για ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τα μέλη του να τιμήσουν το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και τα εργατικά σωματεία στην πόλη των Τρικάλων.

 

Ο αγώνας συνεχίζεται

.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΡΙΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σύλλογος Λογιστών & Βοηθών Λογιστών

Ν. Τρικάλων

μέλος της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

Το 1886 στο Σικάγο, εργάτες απεργούν για 8ωρη εργασία και αυξήσεις. Είναι η αρχή για την εγκαθίδρυση του 8ώρου μέσα από τεράστιους αγώνες και μεγάλο φόρο αίματος των εργαζομένων όλου του κόσμου. 133 χρόνια μετά το Σικάγο, τα αιτήματα της Πρωτομαγιάς, για ανθρώπινα ωράρια εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα, για κλαδικές ΣΣΕ βρίσκονται στο επίκεντρο των αγώνων των εργαζόμενων όλης της χώρας!

Η εμπειρία από τον κλάδο μας είναι η πλέον χαρακτηριστική

          Παρά την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας, η κατάσταση για τους εργαζόμενους του κλάδου μας είναι τραγική. Οι εργοδότες προσπαθούν να μας πείσουν ότι έτσι είναι η φύση του επαγγέλματος, ότι πρέπει να δουλεύουμε σαν τους σκλάβους τώρα που είμαστε νέοι για να κάνουμε καλό βιογραφικό ώστε μετά να γίνουμε μεγαλοστελέχη, ότι αν πάει καλά η εταιρία θα πάμε καλά κι εμείς…

Οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς θεωρούνται «το φυσιολογικό» θυσιάζοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο, χρόνο από το να βλέπουμε τις οικογένειες μας, χρόνο ξεκούρασης και ψυχαγωγίας. Οι μισθοί μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες μας, η εργασία τα βράδια και το σαββατοκύριακο είναι πλέον κανόνας.

Ιδιαίτερα από το 2011, που παύει η ισχύς της ΣΣΕ που είχε επιβάλει η ΠΟΛ με τους αγώνες των εργαζόμενων του κλάδου, εμφανίζονται έντονα προβλήματα. Σε αυτή την κατάσταση έχουν συμβάλει καθοριστικά όλες οι κυβερνήσεις βάζοντας εμπόδια στην ύπαρξη και υπογραφή ΣΣΕ, νομοθετώντας την μείωση μισθών, τα ατέλειωτα ωράρια, την εκ περιτροπής εργασία.

Από κοντά και η ΕΕ που παρουσιάζει τις ΣΣΕ ως «αγκυλώσεις του παρελθόντος», που νομιμοποιεί μέχρι και τις απολύσεις εγκύων, που γενικεύει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης με πρόσφατο παράδειγμα τις συμβάσεις μηδενικών ωρών (!!!), τα δουλεμπορικά γραφεία, τις πολύμηνες δοκιμαστικές περιόδους και πολλά ακόμα.

Έξω οι εργοδότες από τα Σωματεία

          Κυβέρνηση και εργοδότες προσπαθούν με κάθε τρόπο να έχουν υπό τον έλεγχο τους το εργατικό κίνημα μην υπάρχουν αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το 37ο Συνέδριο-παρωδία που επιχείρησε να στήσει, η συνδικαλιστική μαφία των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- ομάδα Βασιλόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) στην ΓΣΕΕ. Με εκτεταμένες νοθείες, με μπράβους και ασφαλίτες, προσπαθούν να φέρουν τους εργοδότες μέσα στα σωματεία των εργαζομένων.Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα «Έξω οι εργοδότες από τα σωματεία». Για να γίνει αυτό χρειάζεται νέοι εργαζόμενοι να γραφτούν στα σωματεία, να αντιπαλέψουν την εκφυλιστική κατάσταση.

Αγώνας για τους μισθούς μας, τα δικαιώματα μας.

          Όσο δύσκολη κι αν φαντάζει η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας. Σήμερα πρέπει να αποτελέσει κεντρικό ζήτημα, για όλους εμάς τους εργαζόμενους, ο αγώνας και η σκληρή σύγκρουση με την μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κλαδικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Συμβάσεις που θα βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας, θα ανακτούν απώλειες και θα ανοίγουν το δρόμο για ουσιαστικές κατακτήσεις.

Ο εργαζόμενος μόνος του είναι αδύναμος. Όταν όμως οργανώνεται και παλεύει συλλογικά μπορεί να καταφέρει τα πάντα!! Στους εργασιακούς χώρους που υπάρχουν δυνάμεις του σωματείου έχουμε κατακτήσεις. Η όποια κατάκτηση υπήρχε στη ζωή μας ήταν αποτέλεσμα της οργάνωσης και του αγώνα της τάξης μας, στη χώρα μας και παγκόσμια.

Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ 10:00Π.Μ.