Σάββατο 26.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Ν. Τρικάλων για το συλλαλητήριο 23 Γενάρη και στην απεργία 4 Φλεβάρη

17.01.2016

Κάλεσμα απευθύνει η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ για μαζική συμμετοχή στην  Πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, αλλά και στο  συλλαλητήριο που διοργανώνει το Σάββατο στις 23 Γενάρη στην Πλατεία «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ» στις 11.00 το πρωί, συντονίζοντας την δράη της με τις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις και τα Συλλαλητήρια που οργανόνονται από το ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις στο νομό μας, απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους στις οικογένειές τους, τους καλούμε ΤΩΡΑ είναι ώρα του απεργιακού ξεσηκωμού παντού! Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο! Στους χώρους νεολαίας τις σχολές, εκεί που δουλεύει στην πόλη μας, στις γειτονιές!

Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο

  • Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα!
  • Να μην φτάσει καν στη Βουλή!

Από τη συμμετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, τα Συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στον οργανωμένο αγώνα, από τη στάση του καθένα θα κριθεί το αποτέλεσμα!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη μας δύναμη!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που προχωρά στο έγκλημα του Ασφαλιστικού και αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίοι διέλυσαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την ανασφάλιστη εργασία, έρχονται να δώσουν το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση!

Ό,τι κατάφερε ο λαός μας με τον αγώνα του να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης έρχονται να το ξηλώσουν υλοποιώντας τη διαχρονική απαίτηση της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.

Τώρα τα σωματεία με αποφάσεις, με Γενικές Συντελεύεις, με Συνεδριάσεις των Δ.Σ. να σημάνει οργανωμένα ο απεργιακός ξεσηκωμός παντού!

Στον πόλεμό τους, απαντάμε με πόλεμο!

Καλούμε όλα τα σωματεία στο νομό μας, φορείς του μαζικού κινήματος, τις λαϊκές γειτονιές, στο δρόμο του αγώνα! Κάθε μέρα, κάθε ώρα, να νιώθουν το σφυροκόπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος!

Κανένας εργάτης να μην παρασυρθεί από την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, ψήφισαν τις μειώσεις και το σφαγιασμό των δικαιωμάτων και τώρα προσπαθούν να αναβαπτιστούν.

Κανένας να μην παρασυρθεί από τις όψιμες κορόνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν στηρίξει όλες τις προηγούμενες αντασφαλιστές επιθέσεις.

Κανένας να μην ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες τους, τους λεγόμενους κοινωνικούς διαλόγους με τους οποίους συνδιαμόρφωναν την επίθεση στα δικαιώματά μας!

Ή οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες!

Ή θα πληρώσουν ή θα ανατραπούν!   Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Δικαιοσύνη για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι η αύξηση των κερδών τους!

Δικαιοσύνη για εμάς είναι η αξιοπρεπής ζωή, να ζούμε ανθρώπινα στον 21ο αιώνα και να μη φυτοζωούμε, να καρπωνόμαστε τον πλούτο που ΕΜΕΙΣ παράγουμε.

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!