Σάββατο 16.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων των Τρικάλων

14.04.2021 /

Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα μπροστά στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς διοργανώνουν το συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών και το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16/4 στις 7:30μ.μ στην πλατεία εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το 2021, 100 περίπου χρόνια μετά τη θέσπιση του 8ώρου στην Ελλάδα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζει την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, τη θέσπιση της 10ωρης εργασίας, με μισθό 550 ευρώ.

Φέρνει νόμο που ξηλώνει κάθε κατάκτησή μας, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στο σταθερό εργάσιμο χρόνο, στο δικαίωμα στην ξεκούραση.

Δεκαετίες μετά τον ηρωικό Μάη του ’36 και την εξέγερση των εργατών στην πόλη μας, θέλει να ξεμπερδεύει με τον οργανωμένο αγώνα των εργαζόμενων, με τα Σωματεία τους, γι΄ αυτό ετοιμάζει το φακέλωμά μας, την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, θέλει να βάλει μαζί με την εργοδοσία χέρι στα Συνδικάτα.

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι όπως και όλος ο λαός μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Είναι ώρα να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παρερευθούν και μαζί να οργανώσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας.

 

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων  Ποτών

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων