Παρασκευή 21.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα ΣΥΠΕΤ στην απεργία της 6ης Απριλίου

05.04.2022 /

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΗΝ ΠΛATEIA ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΩΡΑ 10:30Π.Μ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ 31 )ΣΤΙΣ 10:00 Π.Μ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ.  στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και να ενώσουμε για ακόμη μία φορά τις δυνάμεις μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στη φτώχεια.

Συνάδελφοι,

η απεργία μας αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ενός άδικου πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Ταυτόχρονα, εξαθλιώνει περαιτέρω τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, αφού οι τιμές των αγαθών αυξάνονται ραγδαία και το λαϊκό εισόδημα έχει εξανεμιστεί. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία μας είναι το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος.

Σ’ αυτή συγκυρία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 1. Οικονομικά:
 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
 • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
 • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
 • Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
 1. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
 2. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
 3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
 4. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Υ.Π.Ε.Τ.

[fbcomments]