Σάββατο 03.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Kάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

08.11.2018 /

45 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι ιδέες και τα οράματα του Νοέμβρη πιο επίκαιρα από ποτέ!

Στις μέρες που ο πόλεμος, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το ξερίζωμα ολόκληρων λαών και η προσφυγιά, η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στα συμφέροντα της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας και της εργατικής τάξης, η φτώχεια, η ανεργία και η κατάργηση εργασιακών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών , ακόμη και θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, η επέκταση και άνοδος ακροδεξιών, εθνικιστικών, φασιστικών, ρατσιστικών αντιλήψεων βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, τα ιδανικά της εξέγερσης του Νοέμβρη παραμένουν πιο επίκαιρα και ζωντανά από ποτέ άλλοτε!

Η πάλη για ψωμί, δουλειά, παιδεία και ελευθερία στην εποχή μας, μπορεί να γίνει το σύνθημα της σύγχρονης εξέγερσης του λαού́ για τα δικαιώματά του. Για να πάρει ο λαός στα χέρια του την εξουσία και τον πλούτο. Για τη δημοκρατία, την κατάργηση της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, των διακρίσεων. Για το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, για την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για το διώξιμο των αμερικανικών βάσεων από τη χώρα μας, για ταξική εργατική και διεθνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, για την ειρηνική συμβίωση των λαών.

Για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, για ΨΩΜΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Για να τσακίσουμε τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις πολιτικές που τους εκτρέφουν και το σύστημα που τους γεννά.

Μετά από σύσκεψη συλλογικοτήτων, εργατικών σχημάτων, συνδικαλιστικών παρατάξεων, πολιτικών οργανώσεων, μετωπικών σχημάτων· αγωνιστριών κι αγωνιστών, απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους και τη νεολαία, σε σωματεία και τα συνδικάτα, συλλογικότητες και στέκια, φοιτητικούς συλλόγους και μαθητικές κοινότητες, πολιτικές οργανώσεις και εργατικά σχήματα, στον κόσμο της αντίστασης και του αγώνα, σε μαζική, μαχητική συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και σε πορεία στους δρόμους της πόλης.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Πρωτοβουλία για Ταξικό Εορτασμό του Πολυτεχνείου