Κυριακή 26.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 3 Ιουνίου

30.05.2021 /

Να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Να μείνει στα χαρτιά!

3 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση με τα Εργατικά Σωματεία  στις 10.00 π.μ.  – Κεντρική Πλατεία Τρικάλων

 

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τη συνέντευξη-παρωδία που έδωσε στις 28/5/, απέδειξε πόσο αποσπασμένη και μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων βρίσκεται.

Συνεχίζοντας το ρόλο του χρήσιμου εταίρου της κυβέρνησης, τη στηρίζει, αναζητά τις θετικές διατάξεις στα μέτρα-κόλαση και χαμένη μέσα στην ανυπαρξία της, καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που μήνες τώρα οργανώνουν την πάλη για να μην περάσουν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Έχει ρόλο απορυθμιστή και αποσυντονισμού στη μαζική-εργατική απάντηση.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα Δ.Σ. των Σωματείων και Συλλόγων του νομού μας, να πάρουν τώρα αγωνιστικές, απεργιακές αποφάσεις, να προετοιμάσουν τη δράση τους για την επιτυχία της απεργίας και της κλιμάκωσης του αγώνα. Να βρεθούν μέσα στους χώρους δουλειάς, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους.

Ήδη  Εργατικά Σωματεία των Τρικάλων αποφασίσανε να συνταχτούν στη συγκρότηση ενός πανελλαδικού απεργιακού μετώπου, όπως έχουν αποφασίσει οι Ομοσπονδίες τους  μαζί με άλλες δεκάδες  Ομοσπονδίες,  Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και Εργατικά Κέντρα  σ’ όλη τη χώρα.

Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης στις 3 Ιούνη, στις 10:00πμ στην Κεντρική Πλατεία, όπως έχουν αποφασίσει και καλούν τα Εργατικά Σωματεία.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

 Κόντρα στην υπονομευτική στάση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που για λογαριασμό κυβέρνησης και εργοδοσίας επιχειρεί τη διάσπαση, την  αποδιοργάνωση της πανεργατικής απάντησης στον αντεργατικό οδοστρωτήρα.

Η απάντηση βρίσκεται στα χέρια και τις διαθέσεις των εργαζομένων και όχι σε μια ηγεσία  όπως η ΓΣΕΕ  και η πλειοψηφία  της Διοίκησης του Ε. Κ. Τρικάλων  που παριστάνουν  τους ηγέτες  και ¨παπαγαλάκια¨ αναμεταδότες της κυβερνητικής προπαγάνδας

Ένα τέτοιο έγκλημα απέναντι σε εκατομμύρια εργαζόμενους ο υπουργός εργασίας βαφτίζει «πρόοδο» και «εκσυγχρονισμό».

Δεν είναι όμως ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που προσπαθούν να μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα μέλη των Δ.Σ. όλων των Σωματείων και Συλλόγων στο Νομό μας:

Να μπούμε όλοι στη μάχη. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς. Να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις.

  • Να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην προσπάθεια  να τελειώσουν με τον σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς.
  • Να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους για όσα έρχονται. Να αξιοποιήσουμε τα πάντα! Οι χώροι δουλειάς και οι γειτονιές να γίνουν χώροι συνελεύσεων, συσκέψεων με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
  • Να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες από όλους τους κλάδους, κάθε μέρα παντού!

Γιατί με το 8ωρο, την οργάνωση των εργαζομένων, τη συλλογική διεκδίκηση και την απεργία

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!  ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!