Σάββατο 19.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα για το Συλλαλητήριο Συλλόγου Λογιστών και Βοηθών Λογιστών

21.02.2017 /

Σύλλογος Λογιστών & Βοηθών Λογιστών

Ν. Τρικάλων

Όλοι στο Συλλαλητήριο 22 Φλεβάρη

ΤΡΙΚΑΛΑ, στις 6.00μ.μ.Πλατεία «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ»

Στις 22 Φεβρουαρίου δίνουμε την δική μας απάντηση και σε αυτά τα μέτρα που σχεδιάζει να φέρει η Κυβέρνηση για την υπηρέτηση των συμφερόντων του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων. Ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής λαϊκής οικογένειας με εκτεταμένη φοροληστεία και κατέβασμα κι άλλο του αφορολόγητου, νέα αντεργατικά μέτρα.

Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και προσπαθούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Γι’ αυτό βάζουν τους εργαζόμενους να επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη να μπουν στη μέση των Συμπληγάδων, της δήθεν καλής ΕΕ και του ανάλγητου ΔΝΤ.

Για μας έχουν τους μισθούς που όλο μειώνονται, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες μας. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ζεστό χρήμα με νέους νόμους, ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια

τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους

Η δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς αργίες και Σαββατοκύριακα, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ, άδειες, άδειες μητρότητας κλπ) δεν είναι μονόδρομος. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την δήθεν στοργική αγκαλιά της «οικογένειας» της επιχείρησης. Οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου (οι οποίες βέβαια είναι μέλη του ΣΕΒ) έχουν αυξήσει τα κέρδη τους καθ’ όλη την περίοδο της κρίσης. Την ίδια περίοδο όμως, τα ωράρια μας αυξήθηκαν, οι νέες προσλήψεις γίνονται με όλο και χαμηλότερους μισθούς, τα δικαιώματά μας είναι όλο και λιγότερα. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αυτούς εξυπηρετούν για άλλη μια φορά.

Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους από την ανάκαμψη και την κανονικότητα που μας ετοιμάζουν. Δεν θα μας επιστρέψουν τα δικαιώματα μας, τους μισθούς μας, τις συντάξεις. Αντιθέτως, αρπάζουν συνεχώς!

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Σήμερα είμαστε περισσότερο έμπειροι για να καταλάβουμε ότι κανένας από αυτούς δεν αγωνιά για τη ζωή και το μέλλον μας. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η μόνη επιλογή που έχουμε είναι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Ο αγώνας με επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα και τις ανάγκες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των δυνάμεων που το υπηρετούν. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους αυτοαπασχολούμενους και την μικρομεσαία αγροτιά ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας. Ορθώνουμε τοίχος, διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δίνουμε δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις

μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο