Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Kάλεσμα από τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Τρικάλων για διαμαρτυρία στο ΠΕΔΥ ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής Ασφάλισης

16.01.2016

Kαλούμε σε συναγερμό τους συνταξιούχους του νομού Τρικάλων ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα για την κοινωνική ασφάλιση που φέρνουν κυβέρνηση – «κουαρτέτο».

Το σχέδιο αποτελεί ταφόπλακα του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, αφού βασικός στόχος είναι η απόσυρση του κράτους και των εργοδοτών από την χρηματοδότηση του συστήματος. Γι αυτό έχει τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ και της ΕΕ

Με τη μεγάλη κινητοποίηση των Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών, την προηγούμενη βδομάδα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, δηλώσαμε ότι επιστρέφουμε ως απαράδεκτο το σχέδιο των 170 σελίδων της κυβέρνησης για αποδόμηση και εξαφάνιση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που με αγώνες και θυσίες έχτισαν εργατική τάξη και εργαζόμενοι.

Η κινητοποίηση αυτή δέχτηκε βάρβαρη επίθεση με χημικά – γκλοπ και άλλα μέσα. Με εντολή της κυβέρνησης οι «λεβέντες» του κατασταλτικού μηχανισμού χτύπησαν ανελέητα τους γέροντες και τις γερόντισσες επειδή έσπασαν το μπλόκο και προχωρήσαν, σηκώνοντας το ανάστημα τους στις αντιλαϊκές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές που τους καταδικάζουν στη φτώχεια και από μια κατά τα άλλα αριστερή κυβέρνηση…

   Καταγγέλλουμε την κρατική – κυβερνητική καταστολή απέναντι στα πράγματι περήφανα γερατειά και λέμε προς κάθε κατεύθυνση: Είστε γελασμένοι κύριοι της κυβέρνησης και παρατρεχάμενοι αν νομίζεται ότι με τέτοια μέσα θα ματαιώσετε τους αγώνες μας για μια καλύτερη ζωή. Τις επόμενες μέρες οι συνταξιούχοι και τα Σωματεία τους θα δείξουν τη δύναμή τους.

Μαζί με το κίνημα των εργαζομένων και τα σωματεία τους, αφού όλοι χτυπιόμαστε. Ο αγώνας είναι κοινός εργαζομένων – συνταξιούχων.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Να μην έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Την Τρίτη 19 Γενάρη καλούμε τους συνταξιούχους σε διαμαρτυρία

10:30πμ, στο κτίριο του ΠΕΔΥ(πρώην ΙΚΑ)

Προετοιμαζόμαστε για συμμετοχή κλιμάκωση του αγώνα . Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας.

Διεκδικούμε:

Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων με όλα όσα έχουν αφαιρέσει διαχρονικά κράτος και πλουτοκρατία.

Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, της 13ης και 14ης σύνταξης

Κάτω τα χέρια από το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές.

Η υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και των δομών της δημόσιας υγείας  μπαίνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας.

Οι Διοικήσεις των Συνταξιουχικών Σωματείων

ΙΚΑ & ΟΑΕΕ Τρικάλων