Κυριακή 04.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με κάθε επισημότητα η ορκωμοσία του Θοδωρή Αλέκου

29.08.2019

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Θοδωρή Αλέκου και της νέας Δημοτικής Αρχής στο υπαίθριο Δημοτικό  Θέατρο Καλαμπάκας.
Η τελετή της ορκωμοσίας του Θοδωρή Αλέκου, των νέων δημοτικών και τοπικών συμβούλων και των Προέδρων των Κοινοτήτων έγινε από τους  Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και Τρίκκης και  Σταγών κ. Χρυσόστομοαφού προηγουμένως τελέστηκε ο καθιεωρμένος Αγιασμού
ενώ ο Γιώργος Χαντζιάρας, ορκίστηκε με πολιτικό όρκο από τον κ. Αλέκο.
Σε σύντομη ομιλία του  ο κ. Αλέκος τόνισε πως προτεραιότητα της νέας δημοτικής Αρχής  θα είναι η οργάνωση και η παροχή υπηρεσιών στους δημότες παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες και ότι θα προκριθούν η κατασκευή κολυμβητηρίου στην Καλαμπάκα και προπονητικό κέντρο στον Ασπροπόταμο.

Η ομιλία

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί συνάδελφοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Με τη σημερινή ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, αρχίζει ένας νέος κύκλος, ένα νέο κεφάλαιο για το Δήμο μας, για το Δήμο Μετεώρων. Προχωράμε όλοι μαζί με αγάπη για ένα Νέο Ξεκίνημα, με όρεξη, ζήλο, μεράκι με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Οι συνεργάτες μου και εγώ θα δώσουμε όλη την ικμάδα των δυνάμεων μας,  και είμαι σίγουρος πως θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προς όφελος όλων των Δημοτών.

Είμαστε γνώστες τωνδυσκολιών, ξέρουμε τα προβλήματα της πόλης αλλά και των χωριών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις, για αυτό θα αρχίσουμε αμέσως  την εργασία,  έχοντας σύμμαχους  την εμπειρία, τη γνώση, την όρεξη και την προσφορά προς το συνάνθρωπο. Σε αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε όλους δίπλα μας, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, χωρίς παρωπίδες και διακρίσεις. Όλες οι Δημοτικές παρατάξεις ενωμένες σαν μια γροθιά, για να πετύχουμε την πρόοδο του τόπου μας.

Στο έργο μας αυτό έχουμε συμμάχους τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Δήμου μας, που τους διακρίνει η εργατικότητα, η υπευθυνότητα και το φιλότιμο. Βασιζόμαστε στις ικανότητες και την εμπειρία τους και τους ευχαριστώ εκ προοιμίου για τη συνεργασία τους.

Πιστεύουμε στην κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό, δεν περισσεύει κανείς. Θέλουμε τους Δημότες μας αρωγούς στην καθημερινότητά μας, συνοδοιπόρους στα  έργα μας , συνομιλητές στα προβλήματά μας. Με τη δική σας βοήθεια, καθοδήγηση και συνδρομή μπορούμε να φτάσουμε τον τόπο μας στο επίπεδο που του αξίζει. Θέλω να σας ζητήσω μια χάρη. Να αγαπήσετε ακόμη περισσότερο την πόλη και το Δήμο μας.

Ξεκινάμε ρίχνοντας το βάρος στην οργάνωση και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους Δημότες. Στην καθημερινότητα του πολίτη, στην καθαριότητα,στους χώρους πρασίνου, στις παιδικές χαρές, στην αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης. Δρομολογούμε σε πρώτη φάση δυο μεγάλα έργα, την κατασκευή και λειτουργία Δημοτικού κολυμβητηρίου στην Καλαμπάκα και την κατασκευή και λειτουργία προπονητικού κέντρου στον Ασπροπόταμο.

Θα είμαστε κοντά στον πολίτη με αγάπη και ειλικρίνεια.

Θα λύνουμε τα προβλήματα με δικαιοσύνη και ανθρωπιά.

Θα είμαστε υπηρέτες όλων των δημοτών.

Δε θα πω όμως πολλά για να κάνουμε περισσότερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στην αποψινή ορκωμοσία. Μας δίνετε κουράγιο και ελπίδα στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουμε.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά.

Καλό σας βράδυ.