Τρίτη 24.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σκάκι: Τουρνουά Blitz στις 3 Σεπτεμβρίου στην Καλαμπάκα

21.08.2017 /

Η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων συνδιοργανώνει με το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας και τον ιδρυτή του κ. Μπαλογιάννη Παύλο , μία όμορφη εκδήλωση στην Καλαμπάκα το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου .
Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια κάτω των 18 ετών και Πρωταθλήτρια Ελλάδος , Σταυρούλα Τσολακίδου, θα παρευρεθεί στο χώρο του Μουσείου, θα τιμηθεί για τη μεγάλη της προσφορά στο Ελληνικό σκάκι, τόσο αγωνιστικά , όσο και για το ήθος της ενώ αργότερα , στις 11 το πρωί, θα αντιμετωπίσει σε αγώνα επίδειξης , 25 σκακιστές , στην πλατεία Ρήγα Φεραίου , της Καλαμπάκας.
Την Πρωταθλήτρια θα συνοδεύει ο πρόεδρος του Σ.Ο. Καβάλας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας ,κ. Βασίλης Θεοδωρίδης, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που ανέπτυξε το σκάκι στην Καβάλα και την έχει κάνει πρωταθλήτρια και κυπελλούχο Ελλάδας φέτος καθώς και πραγματική “βιομηχανία” παραγωγής υψηλού επιπέδου σκακιστών.
Πρόκειται για μία μεγάλη τιμή για το σύλλογό μας και για την πόλη της Καλαμπάκας η παρουσία της Τσολακίδου , διότι πρόκειται για σκακίστριας που πρόσφατα μπήκε στο top 100 της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών παρά το νεαρό της ηλικίας της, σε χώρο που παραδοσιακά κυριαρχούν αθλητές σκακιστικών υπερδυνάμεων, όπως Κίνα, Ρωσία, Ινδία , Η.Π.Α.
Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 6 μ.μ. ο σύλλογός μας θα διοργανώσει τουρνουά γρήγορου σκακιού ( BLITZ 3’+2″ για κάθε παίκτη), 12 γύρων ,στον προαύλιο χώρο της ΣΚΑ.ΚΙ.  , στο οποίο αναμένεται συμμετοχή αρκετών σκακιστών της Θεσσαλίας και υπόσχεται θεαματικές και υψηλής έντασης παρτίδες , λόγω του πολύ μικρού χρόνου που έχουν στη διάθεσή τους οι παίκτες. Επισημαίνεται ότι η διαβάθμιση των αγώνων BLITZ είναι διαφορετική από αυτή του στάνταρντ χρόνου, αφού ουσιαστικά παίζει ρόλο η ταχύτητα αντίδρασης και σκέψης και όχι τόσο το βάθος της.
Παρακάτω επισυνάπτεται η προκήρυξη του τουρνουά.

Διοργάνωση: ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Χώρος Αγώνων: Στον προαύλιο χώρο του συλλόγου, στον πεζόδρομο του πνευματικού κέντρου Τρικάλων.

Διεύθυνση Αγώνων: Πασχάλης Νικόλαος

Επικεφαλής Διαιτητής: Τοζάρος Χρήστος FA

Πρόγραμμα αγώνων: Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Επιβεβαίωση συμμετοχών: 17:30 – 18:00

1ος γύρος 18:00 – Τελετή λήξης-απονομές: 21:00.

Σύστημα Αγώνων: Ελβετικό 12 γύρων

Χρόνος Σκέψης:  3’ + 2’’/κίνηση για κάθε παίκτη

Παράβολο Συμμετοχής: Το παράβολο ορίζεται στα 10 ευρώ. Για τον 2ο, 3ο , 4ο συγγενή 1ου βαθμού δεν υπάρχει παράβολο.

Αρχική κατάταξη: Με βάση το ΕΛΟ Blitz, μετά το διεθνές ΕΛΟ, το εθνικό ΕΛΟ και τέλος αλφαβητικά

Έπαθλα: Θα δοθούν ως ποσοστό επί των παραβόλων 1ος: 30%, 2ος: 20%, 3ος: 10%,

Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα έπαθλα δεν μοιράζονται και θα δοθούν μετά την εφαρμογή των κριτήριων άρσης της, όπως αναφέρονται στην προκήρυξη του τουρνουά. Θα δοθούν μετάλλια στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης, στην 1η γυναίκα (αν συμμετάσχουν τουλάχιστον 5 γυναίκες) και στον 1ο    Κ16-Κ14-Κ12.

Ισοβαθμία: Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ισχύσουν τα παρακάτω κριτήρια:

1) Οi μεταξύ τους αγώνeς εφόσον όλοι έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους

2) Buchholz-1

3) Buchholz

4) Sonneborn-Berger

5) Αριθμός νικών

Για ότι δεν προβλέπεται ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.

Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες: Τοζάρος Χρήστος τηλ . 6980397777-      e -mail   xrimatoz@otenet.gr

Προθεσμία δηλώσεων έως την Παρασκευή 1/9 στις 10 μ.μ.