Τρίτη 26.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ! Κινδυνεύουν χωριά στην Καλαμπάκα από την πλημμύρα!

09.09.2016

Σε κρίσιμη κατάσταση αυτήν την ώρα πολλές περιοχές της Καλαμπάκας λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες αρχές αφου έχουν ξεχειλίσει ρέματα, έχουν πλημμυρίσει δρόμοι εντός οικισμών αλλά και στο Επαρχιακό οδικό  Δίκτυο,  ενώ κατολισθητικά φαινόμενα  που δυσκολεύουν την κίνηση στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο, ενώ εκφράζονται φόβοι και για την ασφάλεια των κατοίκων. Αυτή τη στιγμή κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί εσπευσμένα για την περιοχή, αφου οι πληροφορίες κάνουν λόγω για τεραστιες ζημιές.

“Δεν έχω ξαναδει τέτοιο πράγμα στα όσα χρόνια είμαι στην αυτοδιοίκηση” Θα δηλώσει ο Χρήστος Μιχαλάκης που κάνει λόγω για βιβλική καταστροφή, ενώ την τελευταία στιγμή κατάφεραν να προλάβουν 11 αυτοκίνητα που κατέβαιναν από το Περτούλι, να μην πέσουν στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Η κυκλοφορία στο Επαρχιακό  Οδικό Δίκτυο Καλαμπάκας – Αμπελίων – Κλεινοβού και Καλαμπάκας – Καστανιάς έχει διακοπεί καθώς τα κάθετα ρέματα έχουν φουσκώσει από το υπερβολικό νερό με αποτέλεσμα να έχουν σκεπάσει τον δρόμο και φυσικά να έχει πλημμυρίσει η ευρύτερη περιοχή. Πληροφορίες μάλιστα που δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν αυτή την ώρα, μιλούν και για κατάρρευση γέφυρας.

Ανάλογα είναι τα φαινόμενα στον δρόμο προς Καστανιά –Καλομοίρα, ενώ από τις κατολισθήσεις στην Μεγάλη Κερασιά δύσκολα γίνεται η κυκλοφορία στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Καλαμπάκας – Ιωαννίνων .