Τετάρτη 27.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νύχτα τρόμου για τα ορεινά χωριά της Καλαμπάκας!!!

10.09.2016

Δραματικές ώρες μέχρι και τώρα (1.00 μετά τα μεσάνυχτα) περνά η περιοχή της Καλαμπάκας που δοκιμάζεται αλύπητα από την ισχυρή νεροποντή που ξέσπασε αργά το απόγευμα.

«Δεν έχω ξαναδει τέτοιο πράγμα στα όσα χρόνια είμαι στην αυτοδιοίκηση» Θα δηλώσει ο Χρήστος Μιχαλάκης στον Ε.Π., που κάνει λόγο για βιβλική καταστροφή, ενώ την τελευταία στιγμή κατάφεραν να προλάβουν 11 αυτοκίνητα που κατέβαιναν από το Περτούλι, να μην πέσουν στους πλημμυρισμένους δρόμους, που είχαν μετατραπεί σε χείμαρρους. «Δεν ξέρω τι θα δούμε όταν ξημερώσει, με τρομάζει η ιδέα,  αλλά αυτό που προέχει είναι πως δεν χάσαμε κανέναν συνάνθρωπό μας», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

dsc_0223

Αποκλείστηκε ο Σινάνης και η Π.Υ.

Η κυκλοφορία στο Επαρχιακό  Οδικό Δίκτυο Καλαμπάκας – Αμπελίων – Κλεινοβού και Καλαμπάκας – Καστανιάς έχει διακοπεί καθώς τα κάθετα ρέματα έχουν φουσκώσει από το υπερβολικό νερό με αποτέλεσμα να έχουν σκεπάσει τον δρόμο και φυσικά να έχει πλημμυρίσει η ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα Μεταξύ Διάβας και Αμπελίων ήταν αποκλεισμένος μέχρι και σχεδόν τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, καθώς και όχημα της Π.Υ..

Κλιμάκιο ΣΥΡΙΖΑ

dsc_0225

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η κατάσταση που βιώνει η Καλαμπάκα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, βρέθηκαν στην περιοχή, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν μετά τη Διάβα, λόγω του απροσπέλαστου του δρόμου.

Η Διάβα

Τη μανία της φύσης βίωσε και η Διάβα όπου σχεδόν όλα τα σπίτια που είναι στα ριζά έχουν πλημμυρισμένες αυλές. Αιτία το κεντρικό ρέμα που ξεκινά από τα «Πλατάνια» και καταλήξει στην περιοχή «Σελιγκάτα» υπερχειλίζοντας στο σημείο της γέφυρας ,στην είσοδο του χωριού .

Οι κάτοικοι με τα φτυάρια στα χέρια, προσπαθούσαν να καθαρίσουν το ρέμα από τα φερτά υλικά, ώστε να μην βγαίνει το νερό στα σπίτια τους.

Τρικάλων – Ιωαννίνων

Μάχη μέχρι και αυτή την ώρα να κρατήσουν ανοιχτή την Εθνική Οδό Καλαμπάκας – Ιωαννίνων δίνουν τα μηχανήματα της αντιπεριφέρειας, αφού οι καταπτώσεις βράχων από τη νεροποντή που έπληξε χρονικά τελευταίο το σημείο πάνω από τη Μεγάλη Κερασιά, είναι μεγάλες.

Δραματικές εκκλήσεις

Συγκίνηση προκάλεσαν σε πολλούς στο fb, οι αναρτήσεις της υποψήφιας βουλευτού του “Ποταμιού” Ζαχαρούλας Γιαβρούτα – Λούδα.

Στις 9 μ.μ. “Πνιγόμαστε. Μπαίνουν νερά στο οινοποιείο. Δρόμος δεν υπάρχει να φύγουμε”. Λίγο αργότερα: “Προς το παρόν εχει πέσει η στάθμη του τριγύρω απ το οινοποιείο. Βροχή πέφτει αλλα οχι καταιγίδα. Δεν πέρασε ακομη. Οι αστραπές και οι βροντές ειναι πάνω μας. Μην έρχεστε καθολου προς Κρύα Βρύση. Δεν υπάρχει δρόμος. Περιμένετε να δούμε πως θα παει” και λίγο μετά τις 11: “Ανεβήκαμε στο σπιτι. Φοβάμαι οτι αυριο το πρωί θ αντικρίσουμε απίστευτες εικόνες. Πραγματικά κάντε προσευχές. Εμενα μονο μια φράση μου ερχεται συνέχεια στο νου. Σε παρακαλώ σταματα”