Δευτέρα 02.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τραγικές οι εικόνες στο Μουργκάνι με εκατοντάδες πρόσφυγες που θέλουν τη βοήθεια μας

23.02.2016

Πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους Σύριοι με τις οικογένειές του, έχουν «εγκλωβιστεί» στο Μουργκάνι στην Καλαμπάκα, λίγο ακριβώς πριν την στροφή για Γρεβενά.

Σε άθλιες κυριολεκτικά συνθήκες, αφού κοιμούνται μέσα στα λεωφορεία που τους μετέφεραν και λόγω της εμπλοκής στα σύνορα με τα Σκόπια, τα οποία έκλεισαν για τους Αφγανούς, με αποτέλεσμα και λόγω του «μπλόκο» των Τεμπών, να αναγκαστεί κατόπιν εντολής η αστυνομία να τους σταματήσει… στο Μουργκάνι.

Πεινασμένοι το πρωί, μέχρι την κατάσταση να την «πάρουν» στα χέρια τους τα τοπικά ΜΜΕ, που επιτέλους στάθηκαν στο μεγαλύτερο ποσοστό στο ύψος τους, καλώντας τον κόσμο σε βοήθεια, κάτι που είχε άμεσο αποτέλεσμα.

Από τις 10.00 το πρωί και μετά άρχισε να καταφθάνει βοήθεια από τον απλό κόσμο που έφερνε ότι κυριολεκτικά μπορούσε, μέχρι και τις Τρικαλινές επιχειρήσεις που έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους.

Στον αντίποδα την ίδια ώρα απούσα και αδιάφορη ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρώτο το δήμο Καλαμπάκας που έστειλε για τα… μάτια των φωτογράφων και των καναλιών ένα φορτηγάκι με τρόφιμα.

Στο μεταξύ μέχρι και αυτή την ώρα, αναμενόταν και άλλα λεωφορεία με μετανάστες, ενώ άγνωστος είναι ο χρόνος παραμονής τους. Το σίγουρο είναι πως μέχρι τότε θα πρέπει όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε ώστε να γίνει όσο μπορεί πιο άνετη η σύντομη παραμονή τους στο νομό.

Ακολουθούν και άλλα ρεπορταζ