Κυριακή 15.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε προσκύνημα το σκήνωμα του Μακαριστού Σεραφείμ

19.03.2017

Σε προσκύνηση έχει τεθεί από σήμερα πρωί το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων  Σεραφείμ, στον Μητροπολίτικο Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας. Το σκήνωμα θα παραμείνει στο Ναό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί στη 1 μ.μ. αύριο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Η ταφή του Μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων Κυρού Σεραφείμ θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων.

Στο μεταξύ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο ως Τοποτηρητής του θρόνου της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων.

Τριήμερο Πένθος

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμπάκας, που συνεδρίασε εκτάκτως, Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 με την αναγγελία της κοίμησης και της αποδημίας εις Κύριον, του Μακαριστού Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων  Σεραφείμ, αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να κηρύξει τριήμερο πένθος για το Δήμο Καλαμπάκας.
  2. Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του άξιου Ποιμενάρχη μας, ο οποίος συνέδεσε την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων με πλούσια εκκλησιαστική, πνευματική, κοινωνική – φιλανθρωπική και πολιτιστική προσφορά.
  3. Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Καλαμπάκας, σε όλα τα καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και σε όλα τα σχολικά κτίρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας,  από σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου έως και την Δευτέρα  20 Μαρτίου 2017.
  4. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς του κοιμηθέντος.
  5. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία και να ακολουθήσει την επικήδειο πομπή.
  6. Την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, 20 Μαρτίου 2017, να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καλαμπάκας καθώς επίσης και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας.
  7. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο».