Τρίτη 26.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ για τις απολύσεις

06.07.2017

Για τις απολύσεις των εργαζομένων συμβασιούχων στο Δήμο Καλαμπάκας

Την απόλυση 19 εργαζομένων συμβασιούχων καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο καλαμπάκας.      Λίγο μετά τη δημοσίευσητου νόμου 4479 που περιλαμβάνει τη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους την  οποία ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη βουλή, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας προχώρησε στην απόλυση 19 εργαζομένων συμβασιούχων.

Στην πράξη αποδείχτηκε ότι η τροπολογία της κυβέρνησης όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά δεν προσφέρει και καμιά εγγύηση ότι οι Δήμοι θα κρατήσουν το σύνολο των συμβασιούχων με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018, όπως ακριβώς έγινε και στο δήμο μας.

Η πρόταση της Λ.Σ. ήταν καθρή, μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, βέβαια δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο στην εφαρμογή της νομοθεσίας δεν περίμενε ούτε μια μέρα, δεν στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους-συμβασιούχους, δεν έπραξε το παραμικρό προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Αλλά και πώς να το κάνει άλλωστε αφού η δημοτική αρχή Καλαμπάκας πολύ πιο γρήγορα από άλλους Δήμους της χώρας και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι του 2015 εκχώρησε την αποκομιδή των αποριμάτων σε ιδιώτη. Αλλωστε απώτερος σκοπός Ε.Ε. Κυβερνήσεων τοπικής και περιφερειακής διοίκησης είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Επειδή οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι «παρατασιούχοι» στο δήμο Καλαμπάκας που ανέρχονται σε 19αφενός καλύπτουν άμεσες ανάγκες στις υπηρεσίες του δήμου, αφετέρου πρόκειται για εργαζόμενους που εξ αιτίας της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων αντι να μονιμοποιηθούν οδηγούνται στο δρόμο της ανεργίας και της ανέχειας, ζητάμε βάσει και της δυνατότητας που δίνει το υπουργείο εσωτερικών.

Το δημοτικό συμβούλιο στην αυριανή συνεδρίαση να αποφασίσει την ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων-παρατασιούχων εργαζομένων ως τις 31-03-2018 .

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους εργαζόμενους γενικώτερα να οργανώσουν την τον αγώνα τους για την ανατραπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ώστε να καταργηθεί η σχετική τροπολογία, να μη γίνει καμιά απόλυση κανένας συμβασιούχος να μη μείνει απλήρωτος και να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ