Κυριακή 26.05.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ομιλία του Καραμπελιά το Σάββατο στην Καλαμπάκα

25.09.2018

ο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου διοργανώνει ο Σύλλογος «Μετεώρων Λιθόπολις» με θέμα: Το μέλλον πατάει στην παράδοση, όχι στον μηδενισμό (Αρχαιότητα-Ορθοδοξία-Ελληνισμός)

Ο Σύλλογος «Μετεώρων Λιθόπολις» στα πλαίσια του έτους – αφιερώματος στην Πατρίδα , διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Το μέλλον πατάει στην παράδοση, όχι στον μηδενισμό (Αρχαιότητα-Ορθοδοξία-Ελληνισμός)», με ομιλητή τον συγγραφέα κ. Γιώργο Καραμπελιά , που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» Καλαμπάκα (1ο Δημοτικό Σχολείο – οδός Γ. Κονδύλη) .
Τα τελευταία χρόνια ο ελληνισμός βρίσκεται μπροστά σε μια κρίση υπαρκτικού χαρακτήρα. Ωστόσο -δυστυχώς- οι Έλληνες βρίσκονται σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι, από τη μία πλευρά του οποίου υπάρχει μια καθοδική σπείρα, πιθανόν χωρίς επιστροφή, και από την άλλη η ανάταξή του. Και ενώ το εκκρεμές της Ιστορίας μετακινείται από τη Δύση στην Ανατολή, ο ελληνισμός μετέωρος στη ρωγμή των δύο κόσμων, έφθασε σε μια κρίση που δεν είναι απλώς οικονομική. Είναι μια κρίση καθολική: Δημογραφική, γεωπολιτική, πολιτική, μεταναστευτική, πνευματική. Κλωτσοσκούφι της Μέρκελ, έντρομοι μπροστά στον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου, λοιδορούμενοι από τους Σκοπιανούς. Η Δύση, στην οποία καταφύγαμε από τον εμφύλιο και μετά, μας εκμεταλλεύεται και μας απορρίπτει με όλους τους τρόπους, ενώ η ισλαμική Ανατολή μας απειλεί με υποταγή και ενσωμάτωση. Αίφνης, αντιμέτωποι με τον εαυτό μας, χωρίς, πλέον, περιθώρια για ψεύδη και μεσοβέζικες λύσεις.
Είτε θα αποδεχτούμε το ιστορικό τέλος μας, τη μεταβολή της Ελλάδας σε μία πολυφυλετική και πολυεθνική ζώνη-ταμπόν μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ένας Λίβανος των Βαλκανίων, ελεγχόμενοι ταυτόχρονα από τη φραγκική Δύση και την τουρκική Ανατολή (εξάλλου ο άξονας Βερολίνου-Τουρκίας λειτουργεί εδώ και πάνω από εκατό χρόνια), είτε, για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως συλλογικό υποκείμενο, θα πρέπει να ανακτήσουμε την αυτονομία μας, να πραγματοποιήσουμε σήμερα την ανολοκλήρωτη επανάσταση του Ρήγα, να υπερβούμε τον καημό της ρωμιοσύνης.