Κυριακή 27.11.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οι φήμες “φρέναραν” τον εμβολιασμό με astrazeneca στο Κ.Υ. Καλαμπάκας

17.03.2021

Την σημαντική μείωση των προγραμματισμένων εμβολιασμών στο Κ.Υ. Καλαμπάκας χθες, είχε ως αποτέλεσμα ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει γύρω από το εμβόλιο της astrazeneca.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Βάιο Τάσιο η μείωση χθες ήταν αισθητή, παρότι βγήκε η επιτροπή και εισηγήθηκε την συνέχιση των εμβολίων.

Η Επιτροπή εξέτασε τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα και ομόφωνα έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της εισήγησής της 11/3/2021.

Σε ανακοίνωσή της, τονίζεται:

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουνστη διάθεσή τουςτο σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες συνιστούν τη συνέχισητου εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επισημαίνεται εκ νέου ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνoυν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων. Έτσι, παρακολουθούν αδιάλειπτα τις αξιολογήσεις του ΕΜΑ και του WHOκαθώς και τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όλων των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19».

Και καταλήγει:

«Συμπερασματικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγείται ομόφωνα τη συνέχισητου εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει».