Τετάρτη 25.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μήνυμα δημάρχου Μετεώρων… για τους ερωτευμένους…

14.02.2020 /

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ,

Με αφορμή τη σημερινή μέρα όπου καθιερώθηκε να είναι η εορτή της αγάπης και των ερωτευμένων θα ήθελα να σας ευχηθώ η ζωή σας να είναι κάθε μέρα γεμάτη αγάπη. Χωρίς αγάπη, κανένα ζευγάρι, καμία οικογένεια και η κοινωνία κατ’ επέκταση δε μπορεί να πάει μπροστά.

Σύμφωνα με την επιστολή του Αποστόλου Παύλου, το δώρο της αγάπης έχει τόσο μεγάλη αξία που ξεπερνά κάθε αρετή. Ο Απόστολος των Εθνών, όπως είναι επίσης γνωστός ο Απόστολος Παύλος, επισημαίνει ότι η αγάπη είναι πράξη τετελεσμένη που προέρχεται από την επιθυμία για την καλοσύνη και την ευτυχία, όμως δεν παραμένει συναίσθημα, αλλά πραγματώνεται σε πράξη. Αποτελεί ένα ειλικρινές κατόρθωμα του εαυτού μας, αλλά πηγάζει από τον Θεό, αφού από αυτήν αντλούμε την δύναμη να ξεπεράσουμε τον εγωισμό μας.

‘’Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι ευεργετική και ωφέλιμη, η αγάπη δε ζηλεύει, η αγάπη δεν ξιπάζεται (= δεν καυχιέται), δεν είναι περήφανη, δεν κάνει ασχήμιες, δε ζητεί το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δε σκέφτεται το κακό για τους άλλους, δε χαίρει, όταν βλέπει την αδικία, αλλά συγχαίρει, όταν επικρατεί η αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει. Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει. ‘’

Αποστόλου Παύλου: Α’ Επιστολή προς Κορινθίους.

 

Ο Δήμαρχος Μετεώρων

Θοδωρής Αλέκος