Σάββατο 25.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καλαμάτα: «Έστησε» το θάνατό του για να γλιτώσει το δάνειο!

10.01.2018

Δύο αδέρφια καταδικάστηκαν σε φυλάκιση με αναστολή

H υπόθεση ξεκίνησε από ένα στεγαστικό δάνειο 128.000 ευρώ, που ο «νεκρός» δυσκολευόταν να πληρώσει – Έστησε το «παραμύθι» με τον αδερφό του, που όμως δεν ήταν τόσο καλός στα ψέμματα και «πιάστηκε» από τον ληξίαρχο

Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή καταδικάστηκε ένας έμπορος από την Καλαμάτα που παρίστανε το… νεκρό για να σταματήσει να πληρώνει το… δάνειό του! Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον μικρότερο αδελφό του, ο οποίος τα έχασε όταν ο ληξίαρχος τον ρώτησε πού είχε γίνει η… κηδεία, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η κομπίνα!
Τα δυο αδέλφια, που είναι έμποροι, καταδικάστηκαν για χρήση πλαστών εγγράφων αλλά τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τους δόθηκε αναστολή. Ωστόσο, το δικαστήριο διέταξε να τεθούν υπό επιτήρηση. Όλα ξεκίνησαν όταν ο μεγαλύτερος αδελφός δυσκολευόταν να αποπληρώσει ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 128.000 ευρώ.

Όπως ισχυρίστηκε, συνάντησε τυχαία στην Κάτω Αχαγιά έναν άγνωστο ο οποίος του ζήτησε 150 ευρώ για του εξασφαλίσει ότι θα απέφευγε την αποπληρωμή και του έδωσε μια βεβαίωση… θανάτου από γιατρό της Πάτρας! Εκείνος έπεισε τον αδελφό του να πάει στο Ληξιαρχείο και να δηλώσει τον θάνατό του, ώστε να πάρει την επίσημη ληξιαρχική πράξη που θα προσκόμιζε στην τράπεζα. Όμως, η κομπίνα αποκαλύφθηκε και οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη.

protothema.gr