Τρίτη 16.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κακοκαιρία Daniel στην Κέρκυρα: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις πτήσεις

04.09.2023 /

Η κακοκαιρία Daniel δημιουργεί προβλήματα στο πέρασμά της
Ισχυρό μπουρίνι έπληξε στις 15:00 την Κέρκυρα και δημιούργησε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καθώς επίσης και στη λειτουργία του αεροδρομίου Ιωάννης Καποδίστριας.

Λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, 8 πτήσεις δεν προσγειώθηκαν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις από αυτές μετέβησαν σε κοντινά αεροδρόμια.

Περιοχές τόσο στην πόλη της Κέρκυρας όσο και στα περίχωρα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Από θαύμα σώθηκαν ο ιδιοκτήτης και πελάτες ταβέρνας στον παραλιακό δρόμο της Γαρίτσας μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, όταν δέντρα έπεσαν στην επιχείρηση.

Στον χώρο βρίσκεται η Πυροσβεστική για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων.

Πέντε εμπορικές πτήσεις με προορισμό το “Ι. Καποδίστριας”, προσγειώθηκαν τελικά στο Πρίντιζι και στην Αθήνα. Ειδικότερα στο ιταλικό αεροδρόμιο προσγειώθηκαν τρεις πτήσεις από το Λονδίνο, το Τορίνο και την Ζυρίχη, ενώ οι εμπορικές πτήσεις της JET2 από Μάντεστερ και Μπίρμινγχαμ κατευθύνθηκαν στο “Ελ. Βενιζέλος”, στα Σπάτα.

Παράλληλα, πέντε αεροσκάφη κάνουν γύρους αυτή την ώρα (3.30 μ.μ.) πάνω από τον εναέριο χώρο της Κέρκυρας.

Στο μεταξύ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι οδηγοί που κινούνται επί της οδού Δονάτου Δημουλίτσα, στο ύψος της Βίλλα Ρόσα, λόγω δέντρου που έπεσε από την κακοκαιρία πάνω στις λαμαρίνες του εργοταξίου.

Δέντρο ξεριζώθηκε στο Άλσος Ανεμομύλου

Τρεις κλήσεις για απομάκρυνση κλαδιών που έπεσαν στο οδόστρωμα στις περιοχές Γαρίτσα, Γουβιά και Αλυκές Ποταμού δέχθηκε η Πυροσβεστική, ενώ η συνδρομή της απαιτήθηκε όταν ένα δέντρο, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν, έπεσε στο Άλσος Ανεμομύλου πάνω στις τέντες και στα τραπεζάκια επιχείρησης εστίασης. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν ήταν κανείς στο σημείο, καθώς οι πελάτες, λόγω της κακοκαιρίας είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως.

[fbcomments]