Τετάρτη 27.09.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κακοκαιρία Daniel: Γάλλος μετεωρολόγος τρόμαξε από την πρόβλεψη για τη Θεσσαλία -«Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο»

05.09.2023 /

Ξένος μετεωρολόγος, ο οποίος ειδικεύεται, όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, σε ακραία καιρικά φαινόμενα, δήλωσε σοκαρισμένος από την πρόβλεψη των επόμενων 48 ωρών για τη βροχή που περιμένουν στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel.

Ο Nάχελ Μπελγκέρζε, ο οποίος εδρεύει στις Γαλλικές Αλπεις, από το μεσημέρι έχει ανεβάσει ποσταρίσματα με την πρόβλεψη που κάνουν τα ελβετικά μοντέλα πρόβλεψης ακραίων καιρικών φαινομένων και ανέφερε πως αν επαληθευθούν οι προβλέψεις για την ποσότητα νερού που εκτιμούν οι Ελβετοί, θα πρόκειται για κάτι που «δεν θυμάται να έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη».

Σε πρώτο ποστάρισμά του, ανεβάζει ένα time lapse από τον όγκο νερού που προβλέπουν τα ελβετικά μοντέλα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ολα τα μάτια στρέφονται σε αυτό που δείχνει να μετατρέπεται σε μεγάλη πλημμύρα στη Θεσσαλία, στην κεντρική Ελλάδα. Ολα τα μοντέλα κάνουν πρόβλεψη για πολύ υψηλή ποσότητα νερού την Τρίτη. Σε κάποιες περιοχές μπορεί να φτάσει στα 500mm μέσα σε 48 ώρες».

 

https://twitter.com/i/status/1698675044493221983

Ακολούθησε δεύτερο ποστάρισμα, στο οποίο δείχνει πως η πρόβλεψη είναι ακόμη πιο ανησυχητική.

«Εντελώς εξωπραγματικό. Το τελευταίο ελβετικό μοντέλο προβλέπει βροχoπτώσεις σε όλη τη Θεσσαλία τις επόμενες 48 ώρες. Τα +2.000 mm σε 48 ώρες είναι πολύ απίθανο να πραγματοποιηθούν, αλλά φαίνεται το πόσο ακραία δυναμική βροχόπτωση πρέπει να περιμένουμε. Δεν θυμάμαι να έχω δει τόσο ακραίες προβλέψεις βροχόπτωσης στην Ευρώπη» έγραψε.

O Mπελγκέρτζε σημείωσε σε τρίτο ποστάρισμα πως το μοντέλο προσομοίωσης δορυφόρου δείχνει πόσο τρομακτική είναι η πρόβλεψη που γίνεται από το ελβετικό μοντέλο, αν τελικά επιβεβαιωθεί.

 

Πηγή: iefimerida.gr

[fbcomments]