Τρίτη 05.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και χαλάζι…

07.06.2021

Βροχερός θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλία από αύριο μέχρι και την Πέμπτη , σύμφωνα με τα μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη, χωρίς ωστόσο με εξαίρεση την Τετάρτη που θα έχουμε κάποιους βοριάδες, να υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμανθεί ως προς τις μέγιστες στους 276 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Ειδικότερα ο κ. Τακούδης επισημαίνει πως από αύριο Δευτέρα θα έχουμε κάποιες βροχές κυρίως στα ορεινά και στην περιοχή του Αλμυρού, ενώ από Τρίτη αναμένουμε σημαντική βροχόπτωση και στην κεντρική Θεσσαλία (Λάρισα, Καρδίτσα, Τύρναβο, Φάρσαλα) η οποία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη μέχρι τις πρωινές ώρες, ενώ κατά τόπους αναμένουμε καταιγίδες ίσως και χαλάζι σε κάποιες περιοχές, λόγω των αυξομειώσεων στη θερμοκρασία εδάφους και ατμόσφαιρας.

Στη συνέχεια από την Πέμπτη έχουμε πάλι βροχές περιμετρικά στα ορεινά κυρίως της Ανατολικής Θεσσαλίας (Ζαγορά όπου θα βρέχει από τη Δευτέρα το μεσημέρι).
Πάντως ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές επισημαίνει πως ιδιαίτερα οι αγρότες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις καλοκαιρινές καταιγίδες καθώς τον Ιούνιο στατιστικά έχουμε τους περισσότερους θανάτους από κεραυνούς, ενώ στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια είχαμε πέντε περιστατικά κεραυνοπληξίας.

Ανησυχούν οι σιτοπαραγωγοί

Σε ότι αφορά τις βροχές αυτές λίγο πριν τα αλώνια, μόνο ανησυχία προκαλούν στους αγρότες που φοβούνται ποιοτική υποβάθμιση των σιτηρών, ενώ ήδη εξαιτίας των άστατων καιρικών συνθηκών (ανοιξιάτικοι παγετοί ακι μετά λίβας) έχουν χάσει και σε βάρος τα στάχυα. Επίσης ανησυχία υπάρχει και στους καλλιεργητές βαμβακιού ή καλαμποκιού για την πιθανότητα χαλαζοπτώσεων