Δευτέρα 21.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καιρός: Μόνο λίγες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά για το Σαββατοκύριακο- πτώση θερμοκρασίας

08.12.2017

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα σημειώσει από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και έως την Κυριακή το μεσημέρι ο καιρός στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία προγνωστικών μοντέλων αναμένονται βροχοπτώσεις ήπιας έντασης που θα επηρεάσουν περισσότερο τα ορεινά και δυτικά τμήματα του νομού μας. Σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας αντίστοιχες με αυτές που σημειώθηκαν την περασμένη Τρίτη (5/12).

Οι προγνώσεις για τις επόμενες ημέρες δείχνουν καλές με πολλές ώρες ηλιοφάνεια και τον υδράργυρο να “τσιμπά” προς τα πάνω κάποιους βαθμούς ιδιαίτερα μετά την Τρίτη.

Αναλυτικά:Βροχερός αλλά και με διαστήματα βελτίωσης ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα στη χώρα μας.
Νέο κύμα βροχών αναμένεται από το μεσημέρι του Σαββάτου, πρώτα στη Δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα προς το βράδυ της ίδιας ημέρας στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή θα χιονίσει στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 800 μέτρα.

. Από το πρωί της Κυριακής και από τα δυτικά αναμένεται βελτίωση του καιρού.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε διαστήματα με συννεφιά και με ηλιοφάνεια. Από το
βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη και από τα δυτικά αναμένονται πάλι βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη θα επηρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα.
Τέλος την επόμενη Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος στη χώρας μας με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι όλες τις ημέρες θα είναι νοτιάδες και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για αυτή την εποχή.
Αιτία για όλα αυτά οι διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές που θα γεννιούνται στην Κεντρική Μεσόγειο και θα επηρεάσουν τον Ελλαδικό χώρο.