Δευτέρα 02.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χαλάει ο καιρός με βροχές το Σαββατοκύριακο, η χώρα χωρίζεται στα δύο

18.03.2021

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για την αλλαγή των καιρικών συνθηκών και τις τοπικά έντονες βροχές του Σαββατοκύριακου, αλλά και το θερμοκρασιακό χωρισμό της χώρας στα δύο. Με ψύχρα έως και κρύο από την κεντρική Ελλάδα και πάνω, αλλά και μαλακό καιρό, σχετική ζέστη και μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη νότια χώρα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι η Ελλάδα θα χωριστεί στα δύο. Θα φυσάει βοριάς στη βόρεια Ελλάδα και νοτιάς στη νότια Ελλάδα. Οι αξιόλογες βροχές θα αφορούν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Οι χιονοπτώσεις έως και την Κυριακή δεν αποκλείεται τοπικά να είναι πυκνές, στα ορεινά της βόρειας χώρας, ενώ το Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν περιοχές της χώρας που θα δεχτούν αρκετά έντονες βροχοπτώσεις.

Στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε: «Ιδιαίτερα βροχερή η ρότα του καιρού το ερχόμενο Σαβ/κο στα δυτικά, κεντρικα και βόρεια με σχετικό κρύο στα βόρεια ενώ αντίθετα για τα νοτια αναδιπλώνεται η Σαχάρα και ξεθαρρεύει αρκετά ζέστη και σκονη (χάρτες μεταφοράς σκόνης στο δελτίο καιρού)».