Δευτέρα 26.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Και επίσημα κοινή κάθοδος «Μαζί για τα Τρίκαλα» και «Μένουμε Τρίκαλα»

18.04.2019 /

Μέσω Συνέντευξης Τύπου επισημοποιήθηκε η κοινή κάθοδος στις εκλογές ανάμεσα στην αυτοδοικητική κίνηση «Μένουμε Τρίκαλα» και στη δημοτική παράταξη “Μαζί για τα Τρίκαλα”. Την προγραμματική συμφωνία, υπογράφουν ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Κρεμμύδας, ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Λάππας και οι Δημήτρης Παρθένης και Γιάννης Κεμανίδης από το «Μένουμε Τρίκαλα». Πρόκειται για μια εποικοδομητική συνεργασία για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της πόλης και όχι για μια εκλογική συνεργασία, όπως τόνισε ο κ. Κώστας Κρεμμύδας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Παρθένης δήλωσε πως με την σύμπραξη αυτή, ενώνουν τις δυνάμεις που είναι αποφασισμένες για να βελτιώσουν την καθημερινότητα των Τρικαλινών, με όραμα και στόχο.

“Κοινή μας πεποίθηση είναι ότι μια σύγχρονη δημοτική αρχή πρέπει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για Τοπική Ανάπτυξη μέσα στα πλαίσια των σύγχρονων αρχών της κυκλικής οικονομίας. Ο Δήμος πρέπει να είναι παρών στην τοπική οικονομική ανάπτυξη, να συμβάλλει στην τοπική οικονομία, δίνοντας εφόδια στην παραγωγή, συμβάλλοντας στην πιστοποίηση των προϊόντων, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την προώθησή τους, υποβοηθώντας την ντόπια παραγωγή, ενισχύοντας τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον βιοτέχνη, τον επιχειρηματία. Είναι ανάγκη η δραστική μείωση των δημοτικών τελών, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Βασική μας επιδίωξη είναι η διεύρυνση των κοινωνικών υποδομών με στόχο την κάλυψη των αυξανόμενων κοινωνικών αναγκών.

Η διάσωση της παραδοσιακής μουσικής –αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης- λαϊκής και δημοτικής, η προαγωγή της, η διάδοσή της απαιτεί φροντίδα , αποτελεί υποχρέωση της δημοτικής αρχής.

Η διαφάνεια των οικονομικών του δήμου, των πόρων, των εσόδων είναι απόλυτο δικαίωμα των δημοτών, ο συνεχής και σταθερός δημόσιος απολογισμός των οικονομικών πρέπει να είναι καθήκον και υποχρέωση της δημοτικής αρχής.

Η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει την ανάλογη αντίληψη, αγνοεί παντελώς τους πολίτες, η στάση της δικαιολογεί δεύτερες σκέψεις.Σήμερα, στα Τρίκαλα, είναι ανάγκη να υπάρξουν παρεμβάσεις ουσίας και όχι αυτό που ζούμε με την παρούσα δημοτική αρχή που ενδιαφέρεται για δημοσιότητα και όχι για ουσία. Στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, άμεση προτεραιότητα, μια σύγχρονη φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων.

Η ανακύκλωση πρέπει να εμπεδωθεί από όλους μας, με στόχο τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή. Τα ίδια τα απορρίμματα μπορούν να αποτελέσουν οικονομικό πόρο, μπορούν να στηθούν μικρές μονάδες ανακύκλωσης σε ορισμένες κατηγορίες απορριμμάτων.

Η κοπή των δέντρων δικαιολογεί τον θυμό που έχουν οι πιο μεγάλοι. Ο Ληθαίος θα έπρεπε να δίνει τη δυνατότητα περιπάτου να’ναιπροσβάσιμος και στους πιο μεγάλους. Επιπλέον η κεντρική πλατεία πρέπει να αποκατασταθεί με την απαραίτητη δενδροφύτευση για να καταστεί εκ νέου χώρος αναψυχής για τους μεγαλύτερους.

Τα δήθεν φαντασμαγορικά λεωφορεία χωρίς οδηγό που αποκλείουν λωρίδες κυκλοφορίας είναι άλλο ένα «ψέμα» που εξυπηρετεί το «φαίνεσθαι» και όχι την ουσία.

Η περιοχή του Σταθμού του ΟΣΕ και τα συνοδά κτήρια απαιτούν λειτουργική αξιοποίηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση.Όραμά μας είναι η ανασύσταση και κατασκευή της παλιάς αγοράς.

Ταυτόχρονα χρειάζεται άμεση καταγραφή και διάσωσηπαραδοσιακών κτηρίων, κομμάτια της ιστορικής αρχιτεκτονικής και της συλλογικής μνήμης, που επιβάλλεται να διατηρηθούν.

Είναι επείγουσα ανάγκη η αναδάσωση περιοχών και σημείων εντός της πόλης και του περιαστικού χώρου. Η ευκολία και προχειρότητα της αλλόγιστης κοπής δέντρων πρέπει να σταματήσει. Όπως επίσης οι καταστροφικές παρεμβάσεις στα ποτάμια (Αγιαμονιώτης) όπου αγνοώντας πως αποτελούν υδροβιότοπους, τα διαχειρίζονται αλόγιστα σαν μπίζνες, όπως άλλωστε περιοχές φυσικού κάλλους της περιφέρειας π.χ. (λίμνη Γκιτζή). Η νοοτροπία που διαχειρίζεται την περιφέρεια του δήμου σαν τον φτωχό συγγενή και «συγκεντρώνει» το ενδιαφέρον στο κέντρο της πόλης…κι αυτό επιφανειακά, είναι αδήριτη ανάγκη να σταματήσει εδώ και τώρα.

Η σύμπραξη μας στοχεύει στις πράξεις και στις ενέργειες όχι στα λόγια και τα ψεύτικα χαμόγελα. Θα πορευτούμε με γνώμονα τις πράξεις που θα εξυπηρετούν τους πολίτες όλου του δήμου».