Παρασκευή 10.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τέσσερις Ιταλοί απήχθησαν στη Λιβύη

20.07.2015

Τέσσερις Ιταλοί που εργάζονταν για μία κατασκευαστική εταιρεία απήχθησαν στη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τη στιγμή της απαγωγής οι τέσσερις Ιταλοί βρίσκονταν κοντά στο κτίριο της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρίας ENI στην περιοχή Μελίταχ, δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

“Είναι μία περιοχή όπου έχουν υπάρξει ήδη προηγούμενα”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες.

“Είναι πάντα δύσκολο μόλις μερικές ώρες μετά να αντιληφθούμε πώς συνέβη ή ποιοι είναι υπεύθυνοι” για την απαγωγή αυτή, δήλωσε στα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ενεργοποιήθηκε αμέσως μία μονάδα διαχείρισης κρίσης η οποία βρίσκεται “σε συνεχή επαφή με τις οικογένειες και την επιχείρηση Bonatti” που είναι ο εργοδότης τους.

Το υπουργείο υπενθυμίζει πως η πρεσβεία της Ιταλίας στη Λιβύη είναι κλειστή από τις 15 Φεβρουαρίου και πως οι Ιταλοί έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν μία χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση “εξαιρετικής δυσκολίας”.

Πηγή: www.real.gr