Παρασκευή 03.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ιστορική-πολιτική εκδήλωση για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας από το ΚΚΕ στη Φήκη

16.06.2017

Η Κομματική Οργανώση Φήκης του ΚΚΕ διοργανώνει ιστορικοπολιτική εκδήλωση , με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Η εκδήλωση είναι μέρος της συνολικότερης δραστηριότητας μπροστά στην συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ και θα πραγματοποιηθεί
Το Σάββατο 17 Ιούνη, στις 9μμ , στη Φήκη,
Καφετέρια «ΝΙΖΑΜΗ»
Στην εκδήλωση :

● Θα προβληθεί ιστορικό ντοκιμαντέρ με φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα για το ΔΣΕ. Μεγάλο τμήμα του ντοκιμαντέρ προέρχεται από φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που για πρώτη βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το ντοκιμαντέρ έγινε πράξη μετά από πολύμηνη και κοπιαστική προσπάθεια ομάδας σκηνοθετών, αξιοποιώντας σπάνιο ιστορικό υλικό από το αρχείο του Κόμματος. Η ταινία πιάνει το νήμα από τις μέρες της Απελευθέρωσης, τον ηρωικό Δεκέμβρη, την απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας, την τρομοκρατία και τις αποφάσεις του ΚΚΕ. Τα πλάνα δένουν τη δράση του ΕΛΑΣ με το κίνημα στις πόλεις, την Ελεύθερη Ελλάδα, την απαράγραπτη προσφορά του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν έλυσε έγκαιρα το πρόβλημα της εξουσίας.
Μελετάται η οικονομική κατάσταση της εποχής, οι επιδιώξεις της άρχουσας τάξης και των ξένων συμμάχων της, καθώς οι θεωρητικές επεξεργασίες του ΚΚΕ εκείνη την περίοδο.

● Θα γίνει παρουσίαση του ιστορικού-φωτογραφικού Λευκώματος εκδόσεως της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ : «Στιγμές απο την ιστορία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη Θεσσαλία»

ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ 100ΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΧΡΟΝΗ ΕΠΟΠΟΙΪΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ 15/6/2017 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ