Σάββατο 19.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τροχαίο με 13 νεκρούς φοιτητές στην Ισπανία

20.03.2016 /

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στην Ισπανία. Πούλμαν που μετέφερε ξένους φοιτητές που μετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus στη χώρα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί! Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 57 άτομα, οι περισσότεροι φοιτητές μεταξύ 22-29 ετών, και όλοι φέρουν τραύματα. Τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φοιτητές είναι 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ανάμεσά τους σίγουρα Ελβετοί, Νορβηγοί, Άγγλοι, Τούρκοι και Ουκρανοί. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για ύπαρξη Ελλήνων φοιτητών μέσα στο λεωφορείο.
Οι φοιτητές που επέβαιναν στο πούλμαν είχαν πάει στο φεστιβάλ «Las Fallas» στη Βαλένθια. Το δυστύχημα συνέβη κατά την επιστροφή τους στη Βαρκελώνη.
Η σύγκρουση των δύο οχημάτων σημειώθηκε κοντά στην περιοχή Freginals στον αυτοκινητόδρομο AP7. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του πούλμαν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και το λεωφορείο στη συνέχεια ανατράπηκε. Το σημείο εκείνο είναι από τις λιγοστές στροφές που υπάρχουν σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο και πολλοί το χαρακτηρίζουν ως «τυφλό σημείο». Το πρακτορείο Efe μεταδίδει ότι ο οδηγός του πούλμαν είναι ζωντανός, ωστόσο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της περιοχής.
Έδρα των φοιτητών, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, ήταν το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, στο οποίο και επέστρεφαν μετά την εκδρομή τους στη Βαλένθια.
πηγή: protothema.gr