Τρίτη 05.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ιμαλάια: Άδοξο τέλος είχε η εξαφάνιση των τριών ορειβατών – Βρέθηκαν νεκροί στην περιοχή

08.11.2021

Διασώστες στο Νεπάλ εντόπισαν τα πτώματα τριών Γάλλων ορειβατών που χάθηκαν στην περιοχή κοντά στο Έβερεστ πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι τρεις ορειβάτες προσπαθούσαν να σκαρφαλώσουν στο βουνό Kantega ύψους 6.783μ.  μια μικρότερη κορυφή κοντά στο Έβερεστ στην απομακρυσμένη συνοικία Solukhumbu.

Η επαφή με τους διοργανωτές της αποστολής χάθηκε στις 26 Οκτωβρίου, όταν μια χιονοστιβάδα χτύπησε την περιοχή.

«Μια ομάδα διασωστών ανέσυρε τα τρία πτώματα από την περιοχή», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της αστυνομίας Τάρκα Ρατζ Παντέι. «Τα πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί».

Ο Pandey είπε ότι τα πτώματα μεταφέρθηκαν στη Λούκλα, την πύλη προς το Έβερεστ και τη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή Solukhumbu, και θα μεταφερθούν στην πρωτεύουσα Κατμαντού για νεκροψία.

Το Νεπάλ φιλοξενεί οκτώ από τα 14 ψηλότερα βουνά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ, και τα χρήματα που δαπανώνται από ξένους ορειβάτες αποτελούν σημαντική πηγή εισοδήματος για τη φτωχή χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό και τα εμβάσματα.

Οι κορυφές των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ, οι οποίες έκλεισαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού πέρυσι, άνοιξαν ξανά για ξένους ορειβάτες φέτος, με τους λάτρεις του σπορ να επιστρέφουν σταδιακά.

Reuters.com

Ετικέτες: ,