Κυριακή 22.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η άλλη όψη της… Ελπίδας!!! Γιατρός περπάτησε 5 ώρες για να εκτελέσει το καθήκον του

25.01.2022

Την ώρα που πολλοί ψάχνουν τον αποδιοπομπαίο τράγο για τις καταστάσεις που επικρατούν, ένας γιατρός από το Νέο Ηράκλειο Αττικής, περπάτησε 5 ώρες για εκτελέσει το καθήκον του στον Ερυθρό Σταυρό την ώρα που η κακοκαιρία “Ελπίδα” χτυπούσε ανελέητα την Αθήνα.

Οι δηλώσεις του αδερφού του

«Βγήκαμε με τη μητέρα μου στο μπαλκόνι για να τον χαιρετήσουμε και όταν είδα το τοπίο πριν εμφανιστεί στο πλάνο ο αδερφός μου, λέω ‘πού πάει Χριστέ μου’», λέει ο Μάριος Μάντζος, αδερφός του γιατρού.

Ο 35χρονος γιατρός, αφού χαιρέτησε την οικογένειά του, ξεκίνησε με τα πόδια από το Νέο Ηράκλειο με προορισμό το νοσοκομείο, με την ελπίδα να μεταφερθεί με τον ηλεκτρικό.

Όταν έφτασε εκεί όμως, συνειδητοποίησε πως ήταν εκτός λειτουργίας και έτσι περπάτησε για περίπου πέντε ώρες.

«Η αλήθεια είναι ότι εγώ έχω κάνει μαραθώνιο 42 χλμ. αλλά νομίζω ότι αυτό που έκανε ο αδερφός μου χθες τα ισοπεδώνει όλα. Για τον αδερφό μου δεν ήταν ηρωισμός, ήταν κάτι αυτονόητο για να βρεθεί στο νοσοκομείο, ήταν το καθήκον του».

Διασώστης του ΕΚΑΒ εγκλωβίστηκε με ασθενή

Παρόμοιο περιστατικό βίωσε χθες το βράδυ και ένας διασώστης του ΕΚΑΒ που εγκλωβίστηκε με ασθενή λόγω κακοκαιρίας.

«Ένας άνθρωπος του ΕΚΑΒ έμεινε στον δρόμο λόγω της κακοκαιρίας και χρειάστηκε να έρθει τζιπ να τον παραλάβει μαζί με τον ασθενή να τον πάει στον Ερυθρό και από εκεί να φύγει ο εκαβίτης με τα πόδια να πάει πίσω να παραλάβει το όχημά του».

Και ενώ η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει μεγάλη, ακόμη ένας γιατρός ήταν εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό.

«Η κατάσταση είναι ελεεινή, είναι ελεεινή. Δεν έχει εμφανιστεί ένας άνθρωπος να μας απεγκλωβίσει. Ένα περιπολικό να μας ρωτήσει τι κάνουμε».

Άφηναν σημειώματα & εγκατάλειπαν τα οχήματα

Απίστευτη ταλαιπωρία βίωσαν οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέχρι και 24 ώρες στα αυτοκίνητά τους. Η κάμερα του MEGA εντόπισε το συγκλονιστικό σημείωμα που άφησε οδηγός πριν εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του.

«Είμαι εγκλωβισμένος από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ. Το αφήνω το αυτοκίνητο και πάω με τα πόδια στο σπίτι μου γιατί πρέπει να πάρω το χάπι πιέσεως και ζαχάρου».